Konceptbilen Phenom er på størrelse med en Fiat Grande Punto. Great Wall-mærket vil bygge og lancere et nyt  modelprogram i Europa i 2011 og -12© bilmagasinet.dk

Kinesisk bilmærke til Danmark

Vil lancere nyt modelprogram herhjemme i løbet af 2011 og -12

23. december 2009 af Steen Bachmann


Den skandinaviske Subaru-importør henter et nyt bilmærke til Skandinavien. Det sker med stiftelsen af datterselskabset Great Wall Motors Nordic AB.

Selskabet vil distribuere Great Wall's biler i Estland, Letland, Litauen, Sverige, Danmark, Finland og Norge.

"Det er med stor glæde at vi har lykkedes med at lægge hovedvirksomheden i Sverige. Allerede nu udgør halvdelen af vores virksomhed eksport," siger Torbjörn Lillrud, adm. direktør for International Motors (Nordic) AB, som sidste år importerede over 7.000 biler, hvoraf de 4.000 blev re-eksporteret til Sveriges nabolande.

De første kinesiske biler vil blive importeret til Baltikum i 2010. Derefter følger de øvrige skandinaviske lande i løbet af 2011 og 2012.

Great Wall Motor Company er Kinas største producent af SUV’er og pickupper, og producerer desuden et større antal mindre biler. Modeludbuddet vil blive fornyet i løbet af 2010 og de modeller, som er aktuelle for det nordiske marked, vil blive bygget, så de lever op til europæiske sikkerhedskrav og en målsætning om at få mindst 4 stjerner i crashtest-vurdering af Euro NCAP, hedder det.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...