Guf for nørder: Se den fulde video af Higgins' vanvittige Isle of Man-rekord

Mark Higgins slog for nyligt sin egen rekord på rædselsbanen på Isle Of Man. Se hele turen og hør ham undervejs fortælle alt om rekorden!

30. juni 2016 af Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Med en gennemsnitsfart på 207 km/t lykkedes det i begyndelsen af juni Mark Higgins at tilbagelægge de 60,72 km på Isle of Man i tiden 17:35,14. 

Den erfarne racerkører fløj gennem de mere end 200 sving i en Subaru WRX STI, komplet uanfægtet af, at banen gennem tiden har fået mere end 250 liv på samvittigheden. 

Rekorden 

Vi har tidligere bragt en artikel om netop denne halsbrækkende bedrift, men nu er vi tilbage med en video i topkvalitet og med lækker lyd. 

I videoen nedenfor ses hele ruten fra mark Higgins førersæde, og både fart og G-påvirkning er markeret. Desuden har føreren selv lagt et kommentatorspor ind. Derfor kan du nu høre hans egne tanker om løbet, banen og bilen.

Mark Higgins fortæller blandt andet i videoen, at man med 273 km/t skal passe på ved selv de mindste bump, da det potentielt kan føre til, at bilen letter. Når man når denne type fart, er det nemlig umuligt at forudsige, hvordan bilen vil reagere.

Inden løbets 60,72 kilometer kører racerkørerne en opvarmningrunde, hvor de varmer både bilen og dens dæk op. Den flyvende start, der er tilladt i løbet på den lille ø gør, at det lykkes Higgens at starte løbet med intet mindre end 246 km/t.

Mark Higgens har uden tvivl en fordel i og med, at han er født og opvokset på Isle Of Man, og derfor kender alle øens hårnålesving. I videoen kan du høre ham fortælle om gearskifte, den nye og forbedrede bil til formålet, samt hvordan man bærer sig ad med at nå en gennemsnitsfart på 207 km/t på så lang en strækning.

God fornøjelse! 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...