Den nye Skoda Octavia
Den nye Skoda Octavia © bilmagasinet.dk

Til folkeskolelærere og Politiken-læsere

Ny Skoda Octavia er så konservativ, at man kan blive helt radikal af det

23. januar 2013 af Mikkel Thomsager

Hvis Skoda Octavia hidtil har stået lidt i skyggen af den teknisk set identiske VW Golf, så er det slut nu. Den nye Octavia, der introduceres i Danmark til marts, har fået alle de tekniske innovationer fra den nye Golf inklusive den nye motorgeneration, ni airbags som standard og masser af elektroniske gadgets.

Alligevel er det som om konservatismen omklamrer den tjekkiske folkebil. Jeg plejer at sige, at  Skoda Ocatvia er nutidens Volvo 240. Eller i hvert fald, at kunderne er de samme, nemlig folkeskolelærere og Politiken-læsere.

Det er dem, der søger den snusfornuftige bil, der virker moderne uden at prale med det, og giver god værdi for pengene. Sådan en bil er Skoda Octavia, og den nye mere end nogensinde.

Jeg er lige kommet hjem fra den første præsentation af bilen. Folkeskolelærere og Politiken-læsere kan nu glæde sig over at få en topmoderne bil, der er sædeles rummelig, meget velkørende, og - formentlig - godt udstyret.

Til gengæld er designet blevet mere forsigtigt. Den er blevet mindre gumpetung og mere elegant, men også mere anonym, og det passer i virkeligheden nok også meget godt til målgruppens ønsker.

Det ligner en succes for Skoda.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...