Spar 37.000 kr. ved at købe hidsig familie-Skoda

Det er strengt taget en VW Golf GTI Performance, der er pakket ind i Skoda-forklædning - hvilket gør prisen en del mere spiselig

8. august 2017 af Mathias Brandt

Skoda har stolte motorsportstraditioner, og RS er en forkortelse for ‘Rally Sport’. Det er kun de hurtigste Skoda’er, som får den bogstavskombination på bagklappen – og det er lige, hvad den nye Octavia RS 245 er. Som navnet antyder, har den 245 hk, hvilket er 15 hk mere end den version, der har været på markedet indtil videre.

Den 4-cylindrede TSI-benzinmotor har et maksimalt moment på 370 Nm ved 1.600-4.300 o/min. Hatchback-modellen accelererer 0-100 km/t på 6,6 sekunder, mens stationcaren klarer samme disciplin på 6,7 sekunder. Topfarten er elektronisk begrænset til 250 km/t. Motoren fås med en manuel gearkasse med seks gear eller en 7-trins DSG-automatgearkasse.

Octavia RS 245 fører kræfterne ned i asfalten via et elektronisk differentialespærre. Teknologien blev oprindelig udviklet til motorsport, og det fungerer sammen med en elektronisk styret haldexkobling. Når der er behov for det, kan op til 100 pct. af trækkraften overføres til ét forhjul. I sving bliver der overført ekstra trækkraft til det ydre forhjul, da det har mest vejgreb. Det reducerer understyringen, så man kan køre hurtigere gennem svinget.

Derudover har Octavia RS 245 en Performance-indstilling, hvor føreren kan indstille individuelle ønsker til f.eks. undervogn, komfort og motorlyd. Og bilen kan udstyres med Dynamisk chassis kontrol, hvor man kan indstille støddæmperne elektronisk til Standard, Comfort eller Sport, ligesom tilvalget af Driving Mode Select giver mulighed for at justere f.eks. speederrespons og DSG-automatgearkassen. Driving Mode Select gør det desuden muligt at gemme individuelle indstillinger på bilens nøgler.

Eksklusivt for Octavia RS 245 er udstødningen også Glossy-sort, og bilen har en Black-designpakke med bl.a. sorte sidespejle og sort tagræling (st.car). Dertil kommer de store 19” alufælge, som Skoda har givet det opfindsomme navn ‘Extreme’.

I kabinen sætter man sig godt til rette i et el-indstilleligt sportssæde, der er beklædt med en kombination af Alcantara, læder og kunstlæder. Listen med standardudstyr omfatter desuden bl.a. frontassistent med fodgængerbeskyttelse, træthedsovervågning, klimaanlæg, parkeringssensor bag og fjernlysassistent, der automatisk blænder det lange lys op og ned.

Pris: fra 467.000 kr.

Octavia RS 245 koster 467.000 kr., mens modellen med 7-trins DSG-automatgear koster 487.000 kr. Merprisen for stationcaren Combi er 15.000 kr.

Sammenlignet med en VW Golf GTI Performance, som basalt set er det samme som denne Octavia RS 245, sparer du 37.000 kr. 

Ønsker man en Octavia RS med dieselmotor, kan man fortsat få en 2.0 TDI 184 hk fra 395.000 kr. Den kan køre op til 22,2 km/l. Som tidligere nævnt, er der også fortsat en Octavia RS TSI 230 hk til priser fra 407.000 kr.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...