© bilmagasinet.dk

Skoda Superb V6 3,6 4x4

Med stor V6'er forvandles Superb til ægte luksuscruiser

12. august 2009 af Steen Bachmann

Tekst Carsten Nymann 
Foto A. Hansen

Kæmpe kabine, stor motor, lækker ­gearkasse og masser af udstyr. Altsammen til en halv million ­kroner. Vi har hørt remsen før, men det plejer at betyde, at der bag beskrivelsen gemmer sig et koreansk produkt med et værditab, der kan give Stein Bagger dårlig samvittighed.

Ikke denne gang. Skoda har allerede taget masser af kegler med sin store Superb, og med den kendte 3,6-liters V6 fra bl.a. VW Passat R36 i motorrummet går tingene op i en højere enhed. Nuvel, den fornuftsfokuserede bilist får præcis samme moment og en væsentlig bedre brændstoføkonomi ved at vælge den 170 hk dieselversion. Men er du bare ude efter lyden fra en magtfuld V6’er, er der kun et valg, og desuden er denne model den eneste, hvor du kan få firehjulstræk i kombination med DSG-gear.

© bilmagasinet.dk

Den kombination kommer især bilen til gode uden for den velhavende firmabilists vanlige græsgange, nemlig på en smal, snoet landevej - eller for den sags skyld på din lokale racerbane.

Den grundigt modificerede og forlængede Golf V/Audi A3-platform er et perfekt udgangspunkt for den store Superb, som virker afbalanceret og tillidsvækkende i snævre manøvrer. Styretøjet arbejder lige så let, men direkte som i resten af VW-programmet, og undervognen er pænt afstemt mellem sport og komfort.

© bilmagasinet.dk

Der er selvfølgelig ingen, der står og vipper mellem at vælge en Golf GTI og en Skoda Superb, men det er alligevel en behagelig fornemmelse at vide, at bilen ikke svigter, skulle en undvigemanøvre være påkrævet. Jeg kunne dog godt ønske mig flere kræfter, for bilen kan sagtens magte flere end de 260 hk, som motoren er justeret ned til i forhold til de 300 hk i Passat R36 og Passat CC. Her synes der at være firmapolitik inde i billedet, for en Superb (tør man tænke RS?) med 300 hk ville lægge for meget pres på Passat.

 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...