Skoda Scala hatchback Style familiebil bagfra bagende bagagerum rummelig Frederik T. Frey

Danske priser på Skoda Scala

Første test: Skoda Rapid er dømt ude, og i stedet kommer den nye Scala. Med sig har den både snusfornuft, tech og masser af rummelighed. Tjek de danske priser her.

24. april 2019 af Frederik T. Frey

Hvor præsenteres den nye Skoda Scala?

Ikke langt fra tjekkernes eget hjem kører vi den nye Skoda Scala hatchback på veje af skiftende karakter i Kroatien. Vejret og vejene er lune, og asfalten er vekslende glat og nopret.

Hvad er nyt?

Skoda Scala er en rundet 5-dørs hatchback med de klassiske proportioner og dertilhørende kvaliteter. Motorudvalget består bl.a. af en 1-liters turbobenzinmotor med 115 hk eller en større 1,5-liters med 150 hk – særligt den mindre af de to synes oplagt til det danske marked. Hertil kan der vælges mellem en 6-trins manuel gearkasse eller en DSG-gearkasse med dobbeltkobling og syv trin. En dieselmotor er også en mulighed.


Bagagerummet kan rumme 467-1.410 liters habengut, og oplevelsen på bagsædet er lys, luftig og tilbyder meget fin plads til knæ og hovede.

Skoda Scala hatchback familiebil Style forfra Forende Front blå køre sving rummelig praktisk

Skoda Scala har dansk premiere i weekenden d.15.-16. juni.

Designet minder om en skrumpet Superb frem for en Fabia på Substral. Bagsmækken kan bestilles delvist i glas, og i kabinen kan sæderne betrækkes med alcantara lignende stof eller mikrofiber. Den 5-dørs hatchback kommer i tre udstyrsniveauer, hvoraf det højeste, Style, bl.a. rummer LED-lygter for og bag med automatisk op- og nedblænding, otte højttalere, bakkamera, der vises på en 9,2" trykfølsom infotainmentskærm samt adaptiv fartpilot. Fælgene kan bestilles i op til 18", og Scala bliver den første Skoda, som kan modtage softwareopdateringer trådløst ”over the air”. 

Scala glemmer dog aldrig, at den er en Skoda, og derfor er der en paraplyholder indbygget i førerdøren, en isskraber med dækmønstermåler på indersiden af tankdækslet samt en ny skvulpekrave på studsen til påfyldning af sprinklervæske. 

Skoda Scala hatchback familiebil Style forfra Forende Front blå køre sving rummelig praktisk

Skoda Scala afløser Skoda Rapid, og vil koste fra under 200.000 ved den danske lancering i juni.

Hvem er Skoda Scala's konkurrenter?

Skoda Scala forsøger at klemme sig ind i en klasse, der i forvejen er tætpakket. Du kan selv prøve at tælle, og man løber hurtigt tør for fingre, når alle hatchbackerne i mellemklassen skal remses op. I helikopter-overblik er en velkørende konkurent f.eks. Ford Focus. En teknisk avanceret og dyr konkurrent er Mercedes A-klasse, mens en VW Golf er en all round-orienteret konkurrent...med et bagagerum på 467-1.410 liter matcher og overgår den nye Skoda Scala dog bl.a. VW'en (der har lagt navn til Golf-klassen) på praktikalitet.

Skoda Scala kabine interiør navigation sæder hatchback style familiebil

Den trykfølsomme skærm på instrumentbordet måler 9,2".

Hvornår lanceres Skoda Scala?

Skoda Scala lanceres hos de danske forhandlere i weekenden d. 15.-16. juni. 

Tjek de danske priser her:

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...