Skoda Scala bagfra i blå

Ny Skoda Scala: 5 ting du skal vide om den nye hatchback

Skoda Scala er en ny konkurrent i Golf-klassen. Den lægger sig tæt op af Octavia og takket være en lang akselafstand er den næsten ligeså rummelig - og så ser den faktisk ret godt ud

6. december 2018 af Mathias Brandt

Du skal til at vende dig til et nyt Skoda-navn - nemlig Scala. I følge Skoda har de valgt navnet Scala, som betyder trappe på latin. Det skal symbolisere det trin op, som Skoda nu tager med både design, plads, udstyr, opkobling, sikkerhed og køreegenskaber.

Scala er næste ligeså stor som Octavia

Scala er den første Skoda, som er bygget på Volkswagens A0 MQB-platform, hvilket giver de bedste forudsætninger for gode køreegenskaber og masser af plads. Selvom Scala er en forholdsvis kompakt bil, som er 4.362 mm lang, 1.793 mm bred og 1.471 mm høj, er den rummelig. 

Det skyldes bl.a. akselstanden på hele 2.649 mm. Til sammenligning har Octavia en akselafstand på 2.686 mm. Det giver bl.a. 73 mm knæplads, præcis det samme som Octavia. 

Derudover har Scala et bagagerum på 467 liter og 1.410 liter, når bagsædet bliver fældet frem. Det er dog ikke nok til at slå storebror Octavia Hatchback, som kan prale af 590 liter og 1.580 liter med sæderne lagt ned.

Altid online i Skoda Scala

Takket være en ny generation af Skoda Connects onlinetjenester har man f.eks. mulighed for at låse og låse Skoda Scala op ved hjælp af smartphonen. Desuden kan man opdatere infotainmentsystemets software og kort online uden at skulle besøge en forhandler, og man kan downloade apps til infotainmentsystemet. F.eks. en app, som viser vejret i hele Europa. Scala er den første Skoda-model, som altid er online, fordi den har indbygget eSIM, hvilket også understøtter automatisk nødopkald.

Skoda Scala forfra i blå

Sikkerhedsudstyr i Scala

Skoda Scala har som standard både frontassistent med udvidet fodgængerbeskyttelse og vejbaneassistent, hvilket er en forudsætning for, at Euro NCAP kan tildele de maksimale fem stjerner. 

Desuden kan Scala fås med op til ni airbags – inkl. sideairbags ved bagsædet. Scala bliver den første Skoda der kan fås med Side Assist, der er en videreudvikling af Blind-vinkel-assistent. 

Det gamle system kunne opdage og advare om køretøjer op til 20 meter bag bilen. Det nye Side Assist har en rækkevidde på 70 meter. Af andet sikkerhedsudstyr kan nævnes, at Scala har en multikollisionsbremse, som automatisk bremser bilen efter en kollision, og Scala kan fås med fuld LED-lygter både for og bag.

Skoda Scala interiør

Motorudvalg i Skoda Scala

Motorerne til Scala er alle den nyeste generation. Den mindste motor er en 1.0 TSI 95 hk med en 5-trins manuel gearkasse, og derefter følger en 1.0 TSI 115 hk med en 6-trins manuel gearkasse eller et 7-trins DSG-automatgear.

Den stærkeste benzinmotor er 1.5 TSI 150 hk, som ligeledes fås med enten en 6-trins manuel gearkasse eller et 7-rins DSG-automatgear. Derudover er den en dieselmotor i form af 1.6 TDI 115 hk. Alle motorer lever op til Euro 6d-TEMP-standarden for emissioner. Det er endnu ikke fastlagt, hvilke motorer Scala introduceres med i Danmark.

Hvornår kommer Skoda Scala?

Skoda Scala forventes at få danmarkspremiere inden sommerferien næste år.

Skoda Scala bagfra i blå

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...