Skoda Favorit 1991 Skoda Superb 2017 Hatchback

Skoda runder flot milepæl

Det tjekkiske bilmærke under tysk ejerskab kan nu fejre en flot præstation.

30. august 2017 af Frederik T. Frey

Der er for alvor kommet vind i sejlene hos det tjekkiske bilmærke, efter tyske VW Group kom ind i billedet. Samarbejdet med den tyske bilgigant tog fart i 1991, hvor den mest nævneværdige model fra Skoda var Favorit.

Få tre numre af Bil Magasinet for 99 kr. Køb det her

Allerede i 1994 lanceres den første Skoda, der nyder godt af det nye samarbejde. Skoda Felicia tager sit udgangspunkt i den foregående Favorit-model, men er forbedret på flere punkter og tilbyder også flere valg ifm. motor og udstyr.

Skoda Fabia 1994 hatchback combi kombi stationcar blå

Skoda Felicia kom i 1994 og var første bil, der nød godt af VW-samarbejdet.

Millioner af biler


i 1996 lanceres den nye Octavia-model, der deler ikke så lidt mekanik og teknik med den i forvejen populære VW Golf. Skoda Octavia bliver det moderne gennembrud for Skoda, der er genfødt gennem samarbejdet med VW.

Også i Danmark gør første generation af Octavia indtryk – den bliver bl.a. kåret som Årets Bil i Danmark for 20 år siden i 1997.

Octavia er samtidig største biddragsyder til den milepæl, som Skoda netop har rundet. Siden samarbejdet med VW Groups begyndelse er der blevet produceret hele 15 mio. Skoda'er.

Skoda Octavia hatchback hvid stationcar combi kombi 2017 fabrik

Skoda har under samarbejdet med VW netop produceret bil nr. 15 mio. Her den mest populære model, Octavia.

Populære modeller


Med et samlet produktionstal på bare 172.074 biler i 1991 forud for samarbejdet med VW Group er der for alvor kommet gang i produktionen siden.

Skoda har netop produceret bil nr. 15 mio. – og blandt de mest populære modeller er Skoda Octavia med 5,6 mio. eksemplarer, mens den lille hatchback og stationcar, Fabia, indtager andenpladsen med omkring fire mio. byggede biler.

Også luksusbilen Skoda Superb er på listen over biler produceret i højt antal – siden introduktionen i starten af nullerne er det blevet til lige over én mio. biler fra fabrikken.

Skoda Octavia Profil hatchback blå 2017

Skoda Octavia er produceret i over fem mio. eksemplarer – også i Danmark er den populær og blev bl.a. kåret som Årets Bil tilbage i 1997 og 2014.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...