Skoda Vision IV Concept
Skoda Vision IV Concept

Skoda: Om få år har vi 10 elbiler på det danske marked

Det tjekkiske mærke opruster med eldrevne og elektrificerede biler. Her er planen

23. maj 2019 af Steen Bachmann


Skoda-koncernen med hovedsæde i Mlada Boleslav, Tjekkiet, har afsat ca. 2 milliarder euro (15 mia. kr.) til at udvikle alternative drivlinjer og nye mobilitetsservices. Mærket forventer at have introduceret 10 elbiler inden udgangen af 2025. 

Superb som plug-in hybrid

De første modeller, som kommer til Danmark i starten af nye år, er en plug-in-hybridudgave af Superb og en batteridrevet udgave af mikrobilen Citigo. 

Senere følger to elbiler, som er de produktionsklare modeller af konceptbilen Vision IV, der havde verdenspremiere på den internationale biludstilling i Genève for et par måneder siden.

"Skoda er et populært valg blandt danske bilister, og vi ønsker at styrke vores position på markedet ved også at tilbyde kvalitetsbiler med hybrid- og el-teknologi,” skriver Michael Ebeling, direktør for Skoda Danmark i en pressemeddelelse.

Skoda Vision e
Skoda Vision e

Superb PHEV får et batteri, som kan oplades via et kabel, og en TSI-motor, som kører på benzin. På den måde får man det bedste fra begge teknologier:

Størstedelen af den daglige kørsel kan ske på el, mens TSI-motoren træder til på længere afstande som f.eks. bilferier. Bilen vil kunne fås med krog som den almindelige Superb, og får en rækkevidde på strøm på 50 km i WLTP-normen.

Mikrobilen Citigo som elbil

Mikrobilen Citigo bliver Skoda's første elbil. Den er beregnet til byen, hvor den har fordel af at være kompakt, kvik og uden lokale emissioner.

Konceptbilen Vision iV viser designstilen i mærkets kommende elbiler. Den bliver til både en SUV og en coupé, når de produktionsklare modeller får verdenspremiere til næste år. 

Vision iV er en femdørs crossover-coupé, som er bygget på den nye MEB-platform, der er særligt udviklet til elbiler. Batteriet giver en rækkevidde på op til 500 km (WLTP), og det er placeret i bunden af bilen for at gøre kabinen mere rummelig. Der loves en ny generation af køreassistenter og infotainment.

Danske forhandlere klar til grønne biler

Når Skoda's elbiler kommer til Danmark, vil alle forhandlere have uddannet personale til at sælge og servicere bilerne, ligesom der er opsat ladere på alle værksteder. 

”De danske Skoda-forhandlere er i gang med at optimere deres forretninger til at modtage fremtidens nye modeller med alternative drivlinjer. Vi ser derfor frem til at kunne byde vores kunder velkomne hos vores e-certificerede forhandlere fra januar 2020,” siger Michael Ebeling.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...