Skoda Kamiq

Kamiq: Skoda's nye mini-SUV

Skoda Kamiq kommer til Danmark i starten af 2020. Den nye crossover byder på skarpt design og smarte features. Læs alt om Skodas mini-SUV.

15. marts 2019 af Victor David Kraft

Kamiq 'kan det hele'

Kodiaq og Karoq har fået sin en lillebror, og han har fået navnet Kamiq. Kamiq betyder angiveligt 'noget, der kan passer perfekt til flere situationer' på inuit, og attituden placerer sig umiskendeligt i crossover-land. SUV-konnotationerne understøttes af en frihøjde, der er 37 mm. højere end Skoda Scala. Byfolket, der færdes i tætte gader og stræder kan glæde sig over, at Kamiq har dimensioner, der på ingen måde vil opleves som værende overvældende. 

Her er alt du skal vide om den nyeste crossover fra Skoda, der forventes at komme til Danmark i starten af 2020.

Skoda med dynamisk blink i øjet

Kamiq vil ikke bare være en Kodiaq på skrump, men søger derimod en selvstændig identitet, så derfor fødes den nye Skoda - som noget nyt for mærket - med muligheden for fire LED-lyskilder i hver side. LED-lygterne indvier samtidig Skoda i bilparken for modeller med særligt blink i øjnene, da Kamiq fås med dynamiske blinklys, hvor signalet opleves som glidende bevægelse. Dermed fastslås slægtskabet med Audi og VW.


Skoda Kamiq interiør

Kamiq med Scala-platform

Den nye Skoda SUV er bygget på MQB-platformen, som den nye Skoda Scala også er bygget på, så vi kan forvente nogle dimensioner, der er meget lig førnævnte model. Kamiq har en længde på 4,241 m, bredde på 1,793 m og højde på 1,531 m, så vi har med en forholdsvis kompakt bil at gøre.

Scala-navnet hentyder til det 'step up', Skoda har taget med hensyn til design, plads, udstyr og køreegenskaber, og vi forventer at Kamiq vil holde niveauet.

Sikker Skoda

Vejbaneassistent er standard i Kamiq, og ligeledes er frontassistenten med udvidet fodgængerbeskyttelse. Desuden kommer den nye Skoda med multikollisionsbremse, der formår at bremse bilen, så netop en eventuel multikollision undgås. De parkeringsflittige kan oven i købet glæde sig over muligheden for manøvreringsassistent, der bremser Kamiq, hvis forhindringer registreres foran eller bagved.    

Skoda Kamiq sæder

Motorudvalg i Kamiq

Skoda's crossover vil kunne fås med forskelligt motortemperament, og det mindste af slagsen fås i 1-liters TSI, der mønstrer 95 hk. Næste trin byder på 115 hk og valget mellem sekstrins manuel gearkasse eller et syvtrins DSG-automatgear. DSG-automatgear er også en mulighed i 1,5 TSI med cylinderfrakobling, der med 150 hk er den stærkeste benziner. Dieselfolket kan forvente 115 hk i 1,6 TDI.

Skoda Kamiq bagfra

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...