Skoda Kamiq SUV kompakt crossover rød køre front forende forfra alufælge
Bil Magasinet er inviteret til præsentation af den nye Kamiq i Frankrig af den danske Skoda-importør.

Priser på dansker-darling i 2020 – Skoda Kamiq

Der er priser på Skoda Kamiq, der er i Danmark, som vi nærmer os årsskiftet – Bil Magasinet har allerede kørt de første kilometer.

21. oktober 2019 af Frederik T. Frey

Hvor præsenteres Skoda Kamiq?

Den nye høje tjekke køres i grænseområdet mellem Frankrig og Schweiz på sensommerlun asfalt og med masser af bjergsving, lige stræk og alt indimellem.

Hvad er nyt?

Kamiq er en ny model fra Skoda, og den er mindre end både Karoq og den endnu større Kodiaq. Men selv om modellen fra det tjekkiske mærke er ny i Skoda-regi, gemmer der sig masser af lånt mekanik og teknik under den firkantede karrosse. Platformen, MQBA0, deler Kamiq med bl.a. VW T-Cross og Seat Arona – men Kamiq har en længere karrosse end begge søstermodeller, og også akselafstanden er forlænget. Afstanden mellem bilens to aksler er 265 cm i Kamiq, hvilket, måske ikke så overraskende, er præcis samme længde som på den lavere Skoda Scala, der ligeledes bygger på MQBA0-platformen.
Skoda Kamiq SUV kompakt crossover rød køre profil alufælger

Skoda Kamiq har en akselafstand på 265 cm – ligesom Skoda Scala og længere end både VW T-Cross og Seat Arona.

Kabinen med mulighed for digitalinstrumentering og klar 9,2” infotainmentskærm på instrumentbordet synes også løftet direkte over fra Skoda Scala, der blev lanceret tidligere på året. Også ligesom Scala har Kamiq flere snusfornuftige løsninger som f.eks. skvulpe-krave til påfyldning af sprinklervæske samt indbygget isskraber med dækmønster-måler.

Hvad koster Skoda Kamiq?

Kast et blik på billedet herunder, og du har det fulde overblik.

Skoda Kamiq SUV kompakt crossover rød kabine interiør

Skoda Kamiq fås både med mulighed for digitalinstrumentering og klar 9,2" infotainmentskærm.

Hvordan kører den nye lille SUV, Skoda Kamiq?

Kamiq har ikke skelsættende interessante køreegenskaber, men den formår at virke tilpas rolig men samtidig let i de fleste køresituationer.
Hvis du vil vide mere om Skoda Kamiq’s køreegenskaber, kan du læse mere i et kommende nummer af månedsmagasinet, Bil Magasinet.

Hvem er konkurrenterne til Skoda Kamiq?

Kamiq kan betragtes som lille/kompakt SUV eller crossover – dog til den rummelige side med et bagagerum der kan sluge fra 400-1.395 liter. Klassen er stor, og udover de to oplagte konkurrenter fra samme koncern (VW T-Cross og Seat Arona) kan man også vælge Renault Captur, Ford Fiesta Active samt den kommende Nissan Juke, hvis man er på jagt efter en bil af denne type.

Hvornår lanceres Kamiq?

Skoda Kamiq kan købe fra 194.995 kr., når bilen lanceres først i det nye år.

Skoda Kamiq SUV kompakt crossover rød bagfra bagende bagagerum

Skoda Kamiq er til den rummelige side med et bagagerum der kan sluge fra 400-1.395 liter.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...