Ny Skoda Fabia nye spion billeder camouflage 2021
© Skoda

Skoda frigiver første billeder af ny Fabia - med kamuflage?!

Skoda viser de første billeder af en endnu-camoufleret, ny Fabia. Den kommer både som stationcar og hatchback, bekræfter Skoda.

1. marts 2021 af Frederik Hauschildt

Fjerde generation af Fabia

Skodas måske bedste ven i Danmark, Skoda Fabia, lanceres snart i en helt ny generation. Selvom det er Skoda selv, der har frigivet billederne, er den alligevel kamufleret, men allerede nu kan man se, hvor Fabia har forbedret sig over tidligere modeller: Bilens længde er tiltaget med 110 mm, så bilen nu er 4.107 mm lang. Bredden er også tiltaget, dog kun med 48 mm, til en samlet bredde på 1.780 mm.

Fabia fortsætter Skodas tradition som den rummelige fætter: Bilen er, af hensyn til blandt andet plads, bygget på samme MQB-A0-platform som både Octavia og Scala. Det tillader en forøgelse af akselafstanden på 94 mm, hvilket giver pote på netop pladsen. Bagagerummet er tiltaget med 50 liter, så bilen nu kan sluge 380 liter.

Ny Skoda Fabia nye spion billeder camouflage 2021
Skoda Fabia

lanceres ikke med combi-bagende til at begynde med.

© Skoda

Kommer i combi

Da Skoda Fabias muldyr for første gang figurerede på billeder, lød rygterne skæbnesvangre for os pladsglade danskere. Bilen skulle forblive en hatchback og følge tættere i fodsporene på Polo. I dag er rygterne dog afkræftet: Skoda Fabia vil også lanceres i en Combi-variant - Skodas navn for en stationcar - der dog lanceres en rum tid efter hatchback-varianten. 

Det gør Skoda Fabia relevant for de små familier, der også vil kunne drage nytte af de ISOFIX-beslag, der er tilføjet på forsædet i passagersiden. Det siger måske sig selv, men de velfungerende systemer fra VAG's øvrige modeller,lander også næste generation af Fabia. Vi kan se frem til blandt andet vognbaneassistent, adaptiv fartpilot og skiltegenkendelse, såvel som diverse parkerings- og orienteringsassistenter.

Ny Skoda Fabia nye spion billeder camouflage 2021
Skoda Fabia Combi

vil slutte sig til line-uppet efter den oprindelige lancering.

© Skoda

Praktik med smæk på

Med næste generation af Fabia sætter Skoda ikke kun fokus på brugbarheden. Der bliver mulighed for den velkendte 1,5 liters TSI-motor med cylinderfrakobling og DSG-gearkasse. Den præsterer, ligesom i øvrige varianter, 150 hk. Altså mere end rigeligt til at trække den nu marginalt større hatchback rundt.

Skodas såkaldte 'Simply Clever'-arbejdsmantra har blandt andet bragt os den velkendte paraply i døren. I fjerde generation af Fabia kommer Simply Clever tilbage i stor stil: Blandt andet rummer bagagerumsgardinet nu en skjult lomme, der kan bærer op til 3,5 kg af jakke, hue eller halstørklæde. Har du behov for at smide beskidte gummistøvler i bagagerummet, skal det altså ikke koste på din jakke.

Ny Skoda Fabia nye spion billeder camouflage 2021
© Skoda

Levering og pris

Fjerde generation af Skoda Fabia har endnu ingen pris, ej heller en offentlig lanceringsdato. Vi må altså vente spændt på ovenstående, såvel som camouflagefri billeder af interiør, eksteriør og motor.

Få tilbud på forsikring til din Skoda fra mindst 13 selskaber (reklamelink)

Ny Skoda Fabia nye spion billeder camouflage 2021
© Skoda

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...