© bilmagasinet.dk

Øko-Skoda kører 23,8 km/l

Greenline-variant af familiebilen Roomster til 200.000 kr.

31. august 2010 af Steen Bachmann

 

Familiebilen Skoda Roomster kommer til Danmark i en miljøvenlig GreenLine-variant med automatisk start/stop-funktion og genvinding af energi.

Start/Stop-funktionen går i al sin enkelthed ud på, at motoren automatisk slukkes, når den holder stille og starter omgående igen, når koblingen aktiveres. Alle øvrige funktioner, som kræver strøm, virker også, selv om motoren er slukket. Start/ Stop funktionen kan deaktiveres via en knap i centerkonsollen, og man vil kunne følge med i instrumentpanelet, om funktionen er aktiv eller passiv. Roomster GreenLine har også gearskifteindikator som standard.

I Roomster GreenLine benyttes en energigenvindingsfunktion, som bruges til at reducere brændstofforbruget og CO2-udslippet. Energigenvinding i Roomster er resultatet af en proces, hvor energi omdannes til brugbar elektricitet. Denne energi bliver enten lagret i en elektrisk energiakkumulator i form af batteriet direkte i bilen eller bliver returneret til kilden, hvor energien bliver anvendt. Afhængig af kørestilen bliver den elektriske energi overført til bilen ved hjælp af en vekselstrømsgenerator eller til det elektriske netværk direkte til batteriet.

Bagsæder kan tages ud
VarioFlex-bagsædet har 20 indstillingsmuligheder, og bagsæderne kan indstilles individuelt, så man får den foretrukne sidestilling. Alle tre bagsæder kan tages ud af bilen. Når det midterste bagsæde fjernes, kan de to yderste sæder skubbes ind mod midten, hvis fruen er lidt svært bygget.

Bagsæderne er let hævet i forhold til forsæderne, hvilket giver bagsædepassagerer bedre udsyn. Bagagekapaciteten er på 509 liter med bagsæderne i normal position og 1.810 liter, såfremt bagsæderne tages ud af bilen. Der kan tilkøbes beslag til fastmontering af to cykler inde i bilen.

 

1,2-liters dieselmotor
Motoren i den nye GreenLine er den nyudviklede 1.2 TDI Common Rail med 3 cylindre, 12 ventiler med 75 hk og et moment på 180 Nm ved 2.000 o/min. Dieselpartikelfilter og 5-trins manuel gearkasse er standard. Roomster GreenLine leverer 23,8 km/l ved blandet kørsel og har et CO2- udslip på 109 g/km.

Roomster har opnået 5 stjerner i EuroNCAP testen og har som standard ESC antiudskridningssystem og bremseassistent samt seks airbags. Roomster Greenline må trække op til 1.000 kg på krogen.

Standardudstyr

* sædevarme i forsæder

* fartpilot

* 15“ alu-fælge „Antares“ med dæk (185/60) med lav rullemodstand

* gearskifteindikator - for hele tiden at være i det rigtige gear

* HHC - Hill Hold kontrol, som holder bremsetrykket i 2 sekunder, når man holder op ad bakke

* TPM - dæktrykskontrol

Skoda Roomster GreenLine koster 199.000 kr.

 

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...