Nye detaljer om Skoda Kodiaq's lillebror, Karoq

Den nye Skoda Karoq er lige på trapperne. Nu har Skoda sendt nye informationer ud samt en officiel lanceringsdato.

1. maj 2017 af Mathias Brandt

Skoda har på ingen måde ligget på den lade side, når det kommer til at spytte nye modeller på markedet, og stort set alle eksisterende modeller er blevet opdateret. En af de eneste modeller, som mangler en omgang, er den lille SUV Yeti. 

Det er otte år siden, Yeti kom på markedet, og nu er Skoda igen klar med en ”Yeti”, som nu har skiftet navn til "Karoq".

Det bliver en søstermodel til Volkswagen Tiguan og SEAT Ateca, som begge er baseret på den koncernes fleksible MQB-platform. Den kommer med to benzin- og tre dieselmotorer. Nyeste skud på stammen er den lille 1,5-liters TSI-enhed med cylinderfrakobling, som vi kender det fra den faceliftede Golf. 

Største motor bliver en 190-hestes 2,0 TDI, som får firehjulstræk og DSG-gear som standard. De resterende modeller vil få forhjulstræk og 6-trins manuelt gear som standard, men både firehjulstræk og 7-trins DSG-gear kan tilkøbes.  

Den nye Karoq bliver 438 cm lang, hvilket er to centimeter længere end en Ateca, men 11 cm kortere end en Tiguan. Bagagerummet har plads til 521 liter, hvilket også lægger sig midt mellem Ateca (510 liter) og Tiguan (615 liter). Med bagsæderne lagt ned er der plads til 1.630 liter.

Vi har endnu ikke set den helt uden camouflage, men ud fra de spionbilleder vi har set, minder den i høj grad om Seat Ateca, men det gør bestemt ingenting. Linjerne bryder i høj med det gamle og traditionelle Skoda-design.

Vi glæder os til, at Skoda d. 18. maj løfter sløret helt, og vi kan se bilen uden indpakning. Vi forventer at bilen kommer på markedet i slutningen af 2017.  

Læs mere om Skoda Karoq her

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...