Skoda Superb

Skoda Superb har fået et facelift, men vælg FOR GUDS SKYLD den rigtige motor...

Skoda Superb er en af de lækreste biler i klassen, og modellen fik for nyligt et facelift, som stryger mange af rynkerne ud. Men der er alligevel en detalje, du skal være opmærksom på, inden du sætter kryds ved den rigtige motorvariant.

15. juli 2020 af Anders Richter

Vi tester den forfinede Skoda Superb

Hvis du elsker at få noget for dine penge, vil du allerede vide, hvad en Skoda Superb er. Det er groft sagt Skoda’s svar på en VW Passat bare med mere plads og en lavere pris. 

Superb starter ved 300.000 kr., og får de penge får du en 150-hestes benziner med laveste udstyrsniveau og manuelt gear. Testbilen er dog en hel del trin længere op på skalaen.

Skoda Superb

Skoda Superb har 190 hk og koster 464.000 kr.

Motoren er den største 190-hestes diesel koblet til et 7-trins DSG-gear, hvilket hæver prisen til 464.000 kr., mens stationcarudgaven hæver det med yderligere 10.000 kr. 

Denne test stammer fra Bil Magasinet, som du bliver nødt til at have abonnement på, hvis du vil have de bedste bilnyheder og test af biler først. Klik hér, og start dit abonnement på Bil Magasinet i dag!

Udstyrsniveauet er det mellemste kaldet Style, dog krydret med en Business Executive-pakke til 70.005 kr. Det betyder, at den samlede pris ender på 544.005 kr. for testbilen, som på den måde ikke er helt så meget folkeeje mere.

Skoda Superb

Bogstaver i stedet for logo

Superb er netop blevet faceliftet. Den største nyhed rent visuelt er, at Skoda-logoet bagpå nu er udskiftet med bogstaver i stil med det, du finder på en Porsche 911. 

Foran er der også kommet lidt ny makeup til, selv om du skal være godt inde i Skoda’s modelprogram for at kunne se kende forskel på den nye og den gamle.

Skoda Superb

Skoda Superb er bedre med 150 hk

Under motorhjelmen er ankommet lidt ny teknik i form af VAG-koncernens Evo-dieselmotorer, og Superb er en af de første i den store familie til at modtage den nye teknik. 

Den nye motor får du dog ikke, hvis du vælger den kraftigere 190-hestes diesel. Når den startes fra kold, kan du godt høre, at det ikke er seneste dieselteknologi, og selv om den har masser af kræfter, leverer den ikke gangkultur eller et forbrug, der giver mening. 

Vil du gerne læse flere tests af de nyeste biler, så husk at købe et abonnement. Lige nu får du 3 blade for kun 99 kr. Så hvad venter du på?

Du kan spare 34.000 kr. ved at vælge den mindre kraftige 150-hestes diesel, som er af den nye motorgeneration, og det ville jeg gøre. Der er dog også en anden vej.

Skoda Superb

Nu kommer Skoda Superb som plug-in hybrid

Fra 2020 bliver det muligt at bestille Superb som plug-in hybrid, og det kan meget vel være den mest interessante i familien. Den er udstyret med teknikken fra VW Passat GTE, hvilket betyder en 1,4-liters benzinmotor koblet til en elmotor og et batteri på 15 kWh. 

Med en elektrisk rækkevidde på 55 km vil den passe perfekt ind i mange danskeres hverdag, men den må du altså vente på lidt endnu. Mens du gør det, kan du nyde de lækre lædersæder, som følger med i Business Executive-pakken, og ikke mindst den enorme benplads bagi, der følger med som standard.

Denne test stammer fra Bil Magasinet, som du bliver nødt til at have abonnement på, hvis du vil have de bedste bilnyheder og test af biler først. Klik hér, og start dit abonnement på Bil Magasinet i dag!

Hvis du vælger en skrabet basis­variant, får du stadig rigtig meget bil for pengene. Går du op af stigen begynder Skoda Superb at blive en relativt dyr bil, og her skal den kæmpe mod nogle stærke biler i klassen. Heldigvis har den en hel del at have det i, og faceliftet har kun gjort den bedre.

Se specs og pris på bilen herunder!

Skoda Superb

Skoda Superb Specs

  • Skoda Superb 2,0 TDI Combi style DSG

  • Pris 474.000 kr.

  • Motor R4, 1.968 cm3, 16V, turbodiesel

  • Ydelse 190 hk ved 3.500 o/min, 400 Nm ved 1.900 o/min

  • Topfart 230 km/t

  • 0-100 km/t 8,4 sek.

  • EU-miks 16,7 km/l

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...