Skoda Kodiaq 2,0 TDI 4x4 DSG Style
Skoda Kodiaq 2,0 TDI 4x4 DSG Style© Søren Juul

Ny direktør: Skoda skal tale mere til danskernes følelser

Skoda skal fortsat være et mærke, der giver megen bil for pengene - men bilerne skal tale mere til følelserne, fortæller nytiltrådt Skoda-boss

29. august 2018 af Steen Bachmann

HVEM: Michael Ebeling, nytiltrådt direktør Skoda Danmark 

HVAD: Har ansvar for at hæve mærkets markedsandel i Danmark 

HVORFOR: Der er dansk potentiale i Skoda's kommende økobiler

Hvad er planen for resten af 2018?

"I næste måned får den opdaterede Fabia danmarkspremiere med nyt udstyr og priser fra 128.000 kr. Den kommer til at indgå i vores nye privatleasingprogram, der også omfatter Octavia og Superb. De to har vi store ambitioner for med Business Editions. Som mange andre bilmærker har vi været udfordret af overgangen til WLTP-standarden for brændstofforbrug, så planen for resten af 2018 er også at levere de biler, som kunderne har bestilt. "

Hvor langt er Skoda kommet med at åbne de digitale døre for kunderne?

"Skoda er i fuld gang med at smelte kundeoplevelsen i den fysiske butik sammen med onlineshoppingens convenience. Vi tilbyder nu privatleasing online, hvor kunden kan sidde hjemme i sofaen og bestille en Octavia på sin smartphone eller tablet og sidenhen hente den hos den lokale forhandler. Vi har også lanceret app'en "Minskoda", som kobler bilen sammen med smartphonen og værkstedet. Her kan man tjekke, om bilen er låst, hvor meget brændstof der er i tanken, og booke et serviceeftersyn."

Michael Ebeling, direktør Skoda Danmark
Michael Ebeling, direktør Skoda Danmark© PR

Hvilken retning skal Skoda bevæge sig i på det danske marked?

"Vi skal fortsat være et bilmærke, som giver ?value for money' med masser af plads, praktiske løsninger og en høj gensalgsværdi som brugtbil. Tidligere har vi talt meget til fornuften - fremover skal vi tale mere til følelsen."

Det kniber for Skoda's fabrikker at følge med

Hvordan mærker I efterspørgslen efter høje biler?

"Den er kæmpestor. Desværre har Skoda ikke kunnet producere biler nok i takt med den stigende efterspørgsel, men nu er produktionen blevet udvidet, så leveringstiderne bliver kortere. Kodiaq og Karoq får en lillebror næste år i form af en ny mini-SUV."

Hvornår kommer elbilrevolutionen til den lokale Skoda-forhandler?

"Vi lancerer vores første elbil i 2021, men allerede i slutningen af næste år kommer Superb som plug-in-hybrid, hvilken jo er blevet en populær biltype på det danske marked efter den seneste afgiftsændring - og for mange det første skridt på vejen til en elbil. I 2025 vil Skoda have ti biler med eldrift, hvoraf de fem udelukkende kører på el."

Skoda Kodiaq 2,0 TDI 4x4 DSG Style
Skoda Kodiaq 2,0 TDI 4x4 DSG Style© Søren Juul

Fakta Michael Ebeling

49-årige Michael Ebeling har en MBA fra Middlesex University. Han har de seneste 10 år været hos SMC, Volkswagen Personbiler – først som Retail Sales Manager, salgschef og senest som Interim direktør.

Michael har haft en central rolle i forhold til udviklingen af Volkswagens markedsandel fra 5,7% i 2009 og op til 13,3% i 2017. Nu skifter han stilling og får ansvaret for Skoda Danmark.

Du kan få mange flere gode historier i Bil Magasinet, som udkommer hver måned. Få de første 6 numre af Bil Magasinet direkte ind gennem brevsprækken. Prisen er kun 199 kr. Du sparer 220 kr. Læs mere om det gode tilbud lige her.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...