Nu er bjørnen landet: Dansk premiere på Skoda Kodiaq

Med en imponerende rummelighed og et overskueligt prisskilt er Kodiaq ikke overraskende en af de mest omtalte modeller i år. Nu kan du opleve den hos din lokale Skoda-forhandler.

11. april 2017 af Mathias Brandt

Danskerne vælger i stigende grad en SUV, når de skal købe bil. De ønsker en bil, som forener dagligdagens praktiske behov med alle muligheder for en aktiv livsstil. Sådan en SUV er den helt nye Skoda Kodiaq, som havde danmarkspremiere hos Skoda-forhandlerne i søndags. Ved lanceringen vil Skoda Kodiaq kun komme i højeste udstyrsniveau Style. Her får du blandt andet syv sæder og muligheden for 4x4 og DSG-gear.

Læs om vores første tur i Skoda Kodiaq her

Akselafstanden er 2,79 meter, som giver ganske god plads i kabinen. Den tredje sæderække giver plads til to ekstra personer, så der i alt er plads til syv.

Bagagerummet rummer 270 liter bagage, når alle sæder er i brug. Når man nedfælder de to bagerste sæder, forsvinder de ned i bagagerumsgulvet og giver en hel lasteflade samt et bagagerum på 630 liter. Fælder man også anden sæderække ned, får man klassens største bagagerum på 2.005 liter.

Standardudstyr: Fuld LED-forlygter og dørkantsbeskyttelse

Kodiaq fås som nævnt udelukkende med det højeste udstyrsniveau, Style. Det betyder, at man får en ret veludstyret bil. For eksempel har Kodiaq fuld LED-forlygter. En anden nyhed er den smarte dørkantsbeskyttelse, som kommer frem på et splitsekund, når man åbner en sidedør. Den beskytter dørkanten – og mod ‘Bilka-buler’ i nabobilen.

Derudover kan nævnes 19” sølvfarvede alufælge, Bolero infotainmentsystem med Smartlink+/Apple CarPlay, DAB, 8 højttalere og Bluetooth telefonforberedelse, 3-eget multifunktionslæderrat, 3-zoners klimaanlæg, nøglefri betjening, LED ambiente lightning (lys i panelerne), parkeringssensor for og bag, el-indfældbare sidespejle med varme og sølvfarvet tagræling.

Kodiaq har også et omfattende sikkerhedsudstyr med bl.a. syv airbags, ESC med multikollisionsbremse og træthedsovervågning. Ligeledes passer Kodiaq godt på medtrafikanterne, for frontassistenten har fodgængerbeskyttelse, så den kan nødbremse bilen, hvis man ikke reagerer i tide på forankørende trafik såvel som fodgængere. Derudover har Kodiaq en dynamisk fartpilot, som kan sørge for at holde sikker afstand til forankørende biler ved hastigheder helt op til 160 km/t.

Motorer og priser: ny TSI motor med 180 hk og priser fra 445.000 kr.

Du kan vælge mellem et bredt udvalg af motorer i den nye Kodiaq. Mindste benzinmotor er 1,4 TSI ACT 150 hk med automatisk cylinderfrakobling samt DSG gear og 15,9 km/l i henhold til EU-normen, men nyheden er 2,0 TSI 180 hk 4x4. Den har et ventilstyringssystem, som sparer på brændstoffet ved at variere indsugningen alt efter behovet for motorkraft. Med den motor accelererer Kodiaq fra nul til 100 km/t på 8,2 sekunder, har en topfart på 205 km/t og kan køre 13,5 km/l.

Derudover fås Kodiaq med to turbodieselmotorer. Med 20 km/l er 2,0 TDI 150 hk AdBlue den mest brændstoføkonomiske motor, mens 2,0 TDI 190 hk AdBlue 4x4 og 17,5 km/l er den kraftigste. Den er bjørnestærk med et moment på hele 400 Nm, når der skal trækkes en bådtrailer eller en stor campingvogn. I Danmark er Kodiaq med syv sæder godkendt til at trække op til 2.000 kg anhænger med bremser.

De to kraftigste motorer har 4x4, hvor firehjulstrækket automatisk fordeler trækkraften til de eller det hjul, som har bedst fat i underlaget. På tør vej trækker Kodiaq primært på forhjulene, men den elektrohydrauliske kobling kan fordele helt op til 85 procent af trækkraften til ét hjul.


Priser på Skoda Kodiaq

Kodiaq 1,4 TSI ACT 150 hk DSG Style 445.000 kr.

Kodiaq 2,0 TSI 180 hk DSG 4x4 Style koster 510.000 kr.

Kodiaq 2,0 TDI 150 hk AdBlue DSG Style 469.000 kr.

Kodiaq 2,0 TDI 190 hk AdBlue DSG 4x4 Style koster 533.000 kr.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...