Skoda Kodiaq kører på motorvej

Ny strategi: Derfor er der megalang ventetid på en Kodiaq

Du må vente op til et år på den dyreste variant af Skoda Kodiaq, og de billigste varianter er slet ikke på markedet endnu grundet en atypisk strategi hos Skoda.

13. juni 2017 af Mathias Brandt


Skoda Kodiaq kom ud til de danske forhandlere i begyndelsen af april, og siden da har salget kørt perfekt. Ifølge den danske Skoda-importør har de allerede solgt over 400 biler til danske kunder. Og det er endda på trods af at priserne pt. starter ved 450.000 kr. 

Skoda valgt en lidt atypisk markedsstrategi, hvor man introducerer det dyreste udstyrsniveau, Style, med DSG-gear og firehjulstræk først, og først derefter lader man de billigere modeller komme på markedet. Senere bliver det muligt at bestille en Kodiaq fra omkring 300.000 kr. 

Læs om vores første tur i en Skoda Kodiaq her

I Skoda Kodiaq’s tilfælde betyder det, at man skal vente helt til 2018 for at kunne bestille en billigere Kodiaq i enten Active- eller Ambition-udstyrsniveau med manuel gearkasse og forhjulstræk.

Ifølge Skoda er der dog flere ting, som er skyld i den lange ventetid.

– Leveringstiden er lang grundet lav produktion og lav kvotering til Danmark. Kodiaq har oplevet så stor succes, at der simpelthen ikke er nok produktionskapacitet til at dække efterspørgslen, fortæller Skoda’s danske pressechef, Jana Olsen.

Selv de dyre modeller har lang ventetid

Skal det være den dyre model med meget udstyr og DSG-gear, er der stadig lang ventetid. Netop nu er leveringstiden på 8-12 måneder for en ny Skoda Kodiaq, så man skal væbne sig med tålmodighed, hvis man vil have fingrene i en fabriksny Skoda Kodiaq

Indtil da kan du se eller gense Mikkel Thomsagers første indtryk af bilen her:

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...