© Semler

Flere Skodaer som taxa

I 2010 var Skoda det bilmærke, som havde den største stigning i markedsandele på hyrevogne

31. januar 2011 af Bil Magasinet

Nye afgiftsregler for taxaer og limousiner betyder, at vognmændene får øjnene op for andre bilmærker end det dominerende taxi-mærke, Mercedes-Benz. Skoda steg således fra 5,5 pct. i 2009 til 13 pct. i 2010 - en stigning på knap 200 pct. og dermed den største i branchen.

"Vognmændene kan få en rigtig god forretning ud af de nye regler, som betyder, at taxivognmanden ikke skal betale registreringsafgift på en taxa til under 230.000 kroner. Derfor kan mellemdyre mærker som Skoda og Volkswagen komme på banen," siger administrerende direktør Lars Simper, SMC-Biler.

Prisen på en Skoda Superb diesel er under 230.000 kr. før registreringsafgiften, og det betyder, at vognmanden undgår at betale afgift.

Indstillet på at betjene hyrevogne
I Gladsaxe har SMC-Bilers Skoda-afdeling etableret et samarbejde med en af Gladsaxes store og erfarne vognmænd, DanTaxa.

"Som taxivognmand er der flere ting, der tæller for et godt samarbejde. Det skal være en stabil og ordentlig bil, og værkstedet skal levere god service og være hurtig med forsyning af reservedele. I virkeligheden handler det om at være indstillet på at betjene hyrevogne og vide, at forretningen står stille, når bilen ikke kører," siger vognmand Leif Andersen, DanTaxa.

De nye afgiftsregler og et presset bilmarked, var en af hovedårsagerne til, at Leif Andersen begyndte at se sig om efter andre mærker.

"Jeg fokuserer skarpt på driften af min forretning. Hvis bilen kan holdes og siden sælges til en fornuftig pris, har jeg en god forretning. I nedgangstiderne faldt prisen på de brugte biler med op til 100.000 kr. i løbet af meget kort tid. Det var dramatisk og betød, at spændet mellem det, jeg havde afskrevet bilerne til, og det, jeg kunne sælge dem for, var for stort. Derfor havde vi ekstraordinære store tab på bilerne," siger han.

Læs Bil Magasinets stortest af stationcars med Superb som suveræn vinder

Leif Andersen vurderer, at hans kunder får samme kvalitetsoplevelse i Skoda Superb som hos de traditionelle taxamærker:

"De indkøbte Skoda lever fuldt ud op til vores forventninger med hensyn til pris, kvalitet og service. Det er en meget veludstyret vogn, som vores chaufførerne er meget tilfredse med at køre. Den får fantastisk god kritik," siger Leif Andersen og kalder den en rummelig bil til en rimelig pris.

Skoda Superb har vundet stortest i Bil Magasinet i både 5-dørs og stationcar-versionerne.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...