© bilmagasinet.dk

Enorm Skoda i produktion

Første eksemplar af Superb Combi løb af samlebåndet mandag

10. november 2009 af Steen Bachmann

Det første eksemplar af den nye Superb Combi fra fabrikken i Kvasiny, Tjekkiet, var en Elegance 2,0 TDI CR 170 DSG i Satin Grey.

Den 484 cm lange Combi overtager Opel Vectras position som en af markedets mest rummelige stationcars. Den har et bagagerum på 633 liter med bagsæderne oppe og 1.865 liter med sæderne slået ned, og fås med tre benzin- og tre dieselmotorer som den eksisterende hatchback-udgave.

Ekstraudstyr omfatter elektronisk parkerings-assistent, der hjælper med parallelparkeringer, eldrevet panoramasoltag og elbetjent bagklap.

Siden lanceringen af Superb i 2008 har modellen opnået forbløffende succes. Den er blevet begravet i priser og kåringer, og vandt en stortest i Bil Magasinet mod selveste Opel Insignia, Toyota Avensis og bladets forhåndsfavorit i klassen, Mazda 6.

Skoda Superb 2,0 TDI er netop blevet kåret som Årets Campingtrækker 2009 af Dansk Camping Union af en enig jury. Argumenterne er, at den tilbyder en suveræn kombination af motor, transmission og forudsigelige, komfortable køreegenskaber uanset, om man kører kører med let eller tungt påhængskøretøj.

Danske priser på Superb Combi er endnu ikke forhandlet på plads.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...