Dansk pris på den nye SKODA Superb

Til september bliver den nye Skoda Superb introduceret i Danmark. Priserne begynder ved 319.000 kr.

3. august 2015 af Christian Thestrup

Tol september lander den nye Skoda Superb i Danmark, og nu har Skoda offentliggjort priserne. Den billigste model med benzinmotor er 1.4 TSI 125 hk Active til 319.000 kr., mens 1.4 TSI ACT 150 hk Active med cylinderfrakobling koster 341.000 kr. Billigste model med dieselmotor er 1.6 TDI 120 hk Active til 351.000 kr., og en 2.0 TDI 150 hk Ambition koster 422.000 kr.

Topmodellerne 2.0 TDI 190 hk Style og 2.0 TSI 280 hk DSG 4x4 Style koster henholdsvis 496.000 kr. og 549.000 kr. Sidstnævnte model har som standard DSG-automatgear, mens de øvrige modeller – med undtagelse af 1.4 TSI 125 hk Active – kan udstyres med DSG for 28.000 kr. Merprisen for en Combi-model bliver 10.000 kr., når den introduceres i november.

Motorprogrammet til den nye Superb er helt nyt og udgøres af fire turbo-benzinmotorer og tre turbodiesel-motorer, som alle lever op til Euro 6-normen for udstødningsgasser. Fra uge 45 kan den nye Superb også fås med en kraftig 2.0 TSI benzinmotor med 220 hk, og på samme tidspunkt kommer Superb også i en økonomisk GreenLine version.

Benzinmotorerne omfatter 1.4 TSI 125 hk, 1.4 TSI ACT 150 hk, 1.8 TSI 180 hk og 2.0 TSI 280 hk. Især 1.4 TSI ACT 150 hk er interessant, for den motor har den nye ACT-motorteknologi, som efter behov frakobler to af fire cylindre og giver – Superbs størrelse taget i betragtning – en imponerende brændstoføkonomi på hele 20,4 km/l i gennemsnit.

Dieselmotorerne omfatter 1.6 TDI 120 hk, 2.0 TDI 150 hk og 2.0 TDI 190 hk, og de kan alle køre op til 24,4 km/l. De to største dieselmotorer er særligt interessante for camping- og fritidsfolket, da den nye Superb med en af disse motorer må trække op til 2.000 kg.

Trods skærpede krav hos Euro NCAP har den nye SKODA Superb opnået de maksimale fem stjerner. Det skyldes blandt andet, at den nye Superb har syv airbags inkl. knæairbag, frontassistent og multikollisionsbremse. Frontassistenten har en radar, som overvåger trafikken foran bilen. Systemet advarer føreren, hvis det er nødvendigt at bremse, og griber ultimativt ind og nedbremser bilen automatisk.

Skulle den nye Superb alligevel blive involveret i en ulykke, griber multikollisionsbremsen ind og bremser bilen ned, så den ikke fortsætter med at køre og risikerer at blive involveret i yderligere en ulykke.

Den nye Superb fås i tre udstyrsniveauer: Active, Ambition og Style. Med det laveste udstyrsniveau Active får man blandt andet træthedsovervågning, Climatronic-klimaanlæg med to zoner, 3-eget multifunktionslæderrat med styring af radio og mobiltelefon, elektronisk håndbremse, parkeringssensor bag og fartpilot med hastighedsbegrænser.

Ambition byder blandt andet på 16’’ alufælge og Climatronic-klimaanlæg med tre zoner, hvor bagsædepassagererne selv kan indstille temperaturen, ligesom der er el-førersæde med hukommelse for sædeindstillinger og sidespejle. Desuden får man el-indfældbare sidespejle med varme og nedblændefunktion, og der er også parkeringssensor både for og bag.

Style forkæler desuden med for eksempel 17’’ alufælge, bi-xenonforlygter med LED-kørelys, automatisk fjernlyskontrol, el-forsæder og et sound system med 12 højttalere fra den anerkendte tyske højttalerproducent Canton. 

Bolero-infotainmentsystemet er standardudstyr i den nye Superb i alle udstyrsniveauer. Den trykfølsomme skærm fungerer ligesom en iPad, så man nemt kan bladre og zoome. For eksempel når man får vist sin mobiltelefons kontaktpersoner på skærmen for at foretage håndfrie mobilopkald via Bluetooth. Bolero har også det nye SmartLink, som gør det muligt at se og betjene udvalgte smartphone-apps på skærmen. Derudover er der DAB+, så man kan lytte til digitale kanaler i høj kvalitet.

SIMPLY CLEVER er SKODAs løsninger, som giver stor værdi i hverdagen. Den nye Superb har blandt andet en isskraber, hvis holder er placeret i tankdækslet, så den er nem at få fat i, og dieselmodellerne har en brændstofindsats mod omkostningsfuld fejltankning. Derudover får man med udstyrsniveauerne Ambition og Style den velkendte paraplyholder med paraplyer, der nu er placeret i begge fordøre.

Den nye Superb er mere rummelig end nogensinde. Den er vokset 28 mm i længden, mens akselafstanden er øget hele 80 mm. Det kommer blandt andet pladsen i bagagerummet til gode, hvor der nu er plads til hele 625 liter bagage – 30 liter mere end i anden generation Superb Hatchback. Bliver bagsædet fældet frem, rummer bagagerummet 1.760 liter bagage.

Superb er i forvejen kendt for sin overdådige benplads, og nu er turen kommet til albuerummet. Det er øget hele 69 mm ved bagsædet og 39 mm ved forsæderne – blandt andet fordi den nye Superb som helhed er blevet 47 mm bredere. 

Udover de 2 års fabriksgaranti tilbyder SKODA tryghedsaftaler med 2 eller 3 års løbetid. En Tryghedsaftale til den nye Superb, der løber i 2 år – dog begrænset af i alt 100.000 kørte kilometer at regne fra første indregistreringsdato - koster 5.995 kr. Den tilsvarende Tryghedsaftale med 3 års varighed med samme begrænsning koster 7.995 kr.

Der er blevet produceret 750.000 af første og anden generation Superb, og der kører over 6.000 på de danske veje. Den nye Superb – tredje generation – har danmarkspremiere hos SKODA-forhandlerne 5.-6. september, hvor der er åbent hus. Combi-modellen bliver introduceret i november.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...