© EuroNCAP

Topkarakter i sikkerhed til lille Up

Søsterbilerne fra Skoda og Seat fik også de maksimale fem stjerner

23. november 2011 af Bil Magasinet

Det internationale institut Euro NCAP har netop tildelt VW Up, Skoda Citigo og Seat Wii de maksimale fem stjerner for sikkerhed i instituttets netop offentliggjorte crashtest.

Volkswagens nye minibil får blandt andet ros for børnesikkerhed i testen. I Danmark vil Up som standard have city emergency brake-systemet, der bremser bilen automatisk ved kollisionsfare. Up får en vurdering på 86 pct. for sine sikkerhedsassistentsystemer.

Både i side-kollisionstesten og pæletesten klarede Up sig godt. Sæder og nakkestøtter fremhæves som ydende god beskyttelse, i særdeleshed mod piskesmælds-ulykker. Ligeledes fremhæver Euro NCAP, at her er selealarm ved alle sæder.

Testresultatet for Up lyder på 80 pct. for børnesikkerhed, 89 pct. for voksensikkerhed, 86 pct. for sikkerheds-assistent-systemerne og 46 pct. for fodgængersikkerhed.

Udmærkelse for nyt system
Som særlig udmærkelse modtager Volkswagen Euro NCAPs "Reward 2011" for city emergency brake systemet og for at gøre denne sikkerhedsteknologi tilgængelig for kunder i mikrobilklassen.

Tjek seneste testresultater hos Euro NCAP

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...