Seat X-Perience: Nu kommer flere modeller højt på strå

Seat følger i fodsporerne på Volvo Cross Country og Audi Allroad. Adskillige modeller har fået et skud plastik og øget frihøjde, så nu skal vandpytter verden over tage sig i agt!

11. oktober 2016 af Daniel Bohnsen

Seat lancerede sidste år en crossover-udgave af Leon ST under navnet X-Perience. Udover biltypens obligatoriske plastikskørter havde Leon ST X-Perience rent faktisk firehjulstræk, der kombineret med den øgede frihøjde giver en reel forbedring af offroad-egenskaberne.

Til Paris Motor Show har Seat også en X-Perience udgave af den nye Ateca med, der ligeledes får firehjulstræk og mere avanceret traction control. Den er dog endnu kun en konceptbil, men ifølge Seat's designchef, Alejandro Mesonero, kan X-Perience-tilnavnet være på vej til de fleste Seat-modeller.

Volkswagen Cross-Up! har let øget frihøjde, men med lavprofildæk og forhjulstræk er den omtrent så terrængående som en kontorstol.

I et interview med Auto Express siger han, at Leon X-Perience kan få følgeskab af både Ateca, den kommende mindre SUV, Arona, hatchback'en Ibiza og selv den lille Mii.

Han fortsætter med at fortælle, at Seat Ateca X-Perience er så godt som produktionsklar og kan forventes på markedet allerede i 2017, mens de andre modeller endnu er på idé-/designplan. 

Volkswagen laver dog allerede en højbenet udgave af Seat Mii's søsterbil ved navn Cross-Up, så det er ikke utænkeligt, at tendensen breder sig til spanierne. 

VW Cross-Up sælges ikke i Danmark, men Seat siger, at de generelt oplever positiv respons på deres mere rå bilmodeller, så vi kommer garanteret til at se mere til X-Perience i fremtiden.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...