© SEAT

Danske priser på Seat Tarraco

Seat Tarraco er en stor familievenlig 7-personers SUV. Det er det billigere alternativ til en VW Tiguan Allspace. Vi kører de første kilometer og finder ud af om du i virkeligheden bare burde nøjes med en Seat

17. december 2018 af Jacob Dalby

Hvor er vi?

Som så ofte før finder Seat's præsentation sted nær Barcelona; Her er der nem adgang til motorvej og små, snoede veje – og så er det ikke langt fra Martorell, hvor Seats hovedsæde og udviklingen af Seat's modeller finder sted. Det gælder også den helt nye Seat Tarraco, der dog bliver produceret i Wolfsburg i Tyskland sammen med Volkswagen Tiguan og Touran.

© SEAT

Prisliste: Seat Tarraco

1,5 TSI Style 150 hk: 379.990 kr.

1,5 TSI Xcellence 150 hk: 409.990 kr.

2,0 TSI Xcellence DSG 4x4 190 hk: 479.990 kr.

2,0 TDI Style 150 hk: 399.990 kr.

2,0 TDI Xcellence 150 hk: 429.990 kr.

2,0 TDI Xcellence DSG 4x4 150 hk: 484.990 kr.

2,0 TDI Xcellence DSG 4x4 190 hk: 499.990 kr.

Hvad er nyt i Seat Tarraco?

For Seat er Tarracona helt ny. Det er den første 7-personers SUV fra mærket og indtager nu tronen som flagskib og den mest eksklusive model fra Seat. Vi kender dog allerede det meste af teknikken bag, der bygger på samme bund som vi kender fra søstermodellen Skoda Kodiaq. Seat Tarraco slutter trekløveren af Seats SUV-program sammen med de mindre Seat Arona og Ateca.

Det nye design på Tarracona fremstår mere sportsligt og er desuden en forsmag på, hvad vi kan forvente os designmæssigt af fremtidige Seat-modeller. Blandt andet den nye Seat Leon, der bliver præsenteret på biludstillingen i Geneve til næste år.

Seat Tarracona kommer til Danmark med fem sæder og mulighed for syv til en merpris på 15.000 kr. Den tredje og bagerste sæderække er selvfølgelig kun til de mindste og med denne slået op er der ikke plads til meget bagage – ligesom vi kender det fra konkurrenterne.

Kvalitetsfornemmelsen i Tarraco

Kabinen har fået et ekstra nøk op og fremstår lækker om end mange af knapperne er hentet fra Volkswagens restlager. Til gengæld er materialerne i rigtig fin kvalitet og specielt på steder, hvor vi ofte rører ved overfladerne, som rattet, dørhåndtag og gearvælger føles kvaliteten ekstra god.

Seat har gjort sig stor umage for at gøre Tarraco til den mest sportslige i segmentet, men vi er ikke helt sikre på, om det virker efter hensigten. Blandt andet er styringen meget let og meget følsom, som får Tarraco til at føles agil, men samtidig bringer en række knap så heldige unoder med sig også. Læs mere om det i næste nummer af Bil Magasinet.

Motorprogrammet kender vi fra søstrene Skoda Kodiaq og Volkswagen Tiguan Allspace med to diesel- og to benzinvarianter. Begge dieselvarianterne er på to liter med enten 150 eller 190 hk hvor der på benzinfronten er en 1,5-liters TSI-motor med 150 hk og en 2,0-liters TSI med 190 hk. De to kraftigste varianter er begge udstyret med firehjulstræk og DSG-gear som standard. Senere følger også en hybridvariant med en elektrisk rækkevidde på op mod 50 km.

© SEAT

Hvem er konkurrenterne til Tarraco?

De to mest oplagte er fra samme koncern; Skoda Kodiaq og Volkswagen Tiguan Allspace, der begge også fås med plads til syv personer. Det er svært at sammenligne de to prismæssigt på grund af varierende udstyr, men Tiguan Allspace starter ved 394.495 kr. for den 150 hk benziner med 6-trins manuelgear. En Seat Tarraco med samme motor og gearkasse starter ved 379.990 kr. Kigger man udelukkende på prisen, burde man vælge en Tarraco frem for en Allspace.  Vær her opmærksom på, at VW generelt har bedre gensalgsværdi end Seat. Og så er der lige spørgsmålet om mærke-snobberi - det må man selv afgøre.  

Hvornår lanceres Seat Tarraco?

Seat forventer at introducere Tarraco på det danske marked til februar næste år, hvor forhandlerne kommer til at sælge flest af de kraftige motorer med firehjulstræk og 7-trins DSG-gear kombineret med den dyreste Xcellence udstyrspakke.

© SEAT

Vi synes...

Læs vores endelige dom over Seat Tarraco i det næste nummer af Bil Magasinet


Giv Bil Magasinet i julegave

Giv Bil Magasinet i julegave til en du holder af. Vi har gjort det nemt og hurtigt at give gode julegaver. På Magasinetgaver.dk kan du nemlig nemt og hurtigt få julegaven i hus. Du bestemmer selv, om det skal være 5, 8 eller 12 måneders abonnement på Bil Magasinet. Læs mere om julegaven her

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.