© SEAT

Test: Seat Tarraco til hele familien

Seat Tarraco er en stor familievenlig 7-personers SUV. Det er det billigere alternativ til en VW Tiguan Allspace. Vi finder ud af om du i virkeligheden bare burde nøjes med en Seat

4. april 2019 af Jacob Dalby

Seat Tarraco er den spanske VW Tiguan Allspace

For Seat er Tarraco en helt ny bil. Det er den første 7-personers SUV fra det spansk/tyske mærke. Tarraco indtager med det samme tronen som flagskib og den mest eksklusive model fra Seat til dato. Vi kender dog allerede det meste af teknikken bag, der bygger på samme platform som søstermodellerne Skoda Kodiaq og VW’s 7-personers Tiguan All­space.

Seat Tarraco slutter trekløveret af Seat’s SUV-program, der også består af Arona og Ateca.

Tarraco - mest sportslige SUV

Seat er vilde efter at fremhæve alle de sportslige aspekter ved den nye Tarraco, og de har travlt med at gøre den til “den mest sportslige SUV i klassen”. Det starter med designet, som også fremstår mere ungt og sportsligt end de nærmeste konkurrenter. 

Den har en spids snude, der i øvrigt er en forsmag på, hvad vi kan forvente os designmæssigt af fremtidige Seat-­modeller. Næste generation af Seat Leon, der bliver præsenteret på biludstillingen i Genève senere i år, får samme designstil. 

Mellem baglygterne er der hentet inspiration fra de nye Porsche’r med det røde lygtebånd, der på Tarraco dog ikke kan lyse og dermed kun er til pynt – men godt ser det ud.

© SEAT

Prisliste: Seat Tarraco

1,5 TSI Style 150 hk: 379.990 kr.

1,5 TSI Xcellence 150 hk: 409.990 kr.

2,0 TSI Xcellence DSG 4x4 190 hk: 479.990 kr.

2,0 TDI Style 150 hk: 399.990 kr.

2,0 TDI Xcellence 150 hk: 429.990 kr.

2,0 TDI Xcellence DSG 4x4 150 hk: 484.990 kr.

2,0 TDI Xcellence DSG 4x4 190 hk: 499.990 kr.

Hvordan kører Seat Tarraco

På vejen føles Tarraco sportslig takket være et let og følsomt styretøj. Retningsændringer sker hurtigt i de små sving, og når først vi er midt i svinget, er der fin kontrol – desværre bringer det meget lette styretøj også en række unoder med sig. For eksempel på motorvejen, hvor det er nødvendigt hele tiden at lave små korrektioner for at holde Tarraco’s snude i sporet.

Testbilen er tilmed monteret med store 20” hjul, der sammen med den lidt stramme undervogn gør det svært for Tarraco rent komfortmæssigt.

Er det ikke komfort men i stedet skarpere køreegenskaber, du ønsker dig fra din 7-personers SUV, er Tarracona uden tvivl et rigtig godt bud. Krængning er holdt på et minimum, og bilen i sig selv føles let på tå.

Kvalitetsfornemmelsen i Tarraco

Kabinen har fået et ekstra nøk op og fremstår lækker om end mange af knapperne er hentet fra Volkswagens restlager. Indenfor viser Tarraco gode takter med fine materialer og en pænt udstyret kabine som standard. Især materialerne på elementer, som vi ofte rører ved, virker til at have fået lidt ekstra kærlighed. Rattet, gearvælger og dørhåndtag er der gjort noget ud af.

Ligesom designet udenpå giver kabinen også et billede af fremtidens Seat-kabiner. Den trykfølsomme skærm på 7” er hevet ud af instrumentbordet, så den nu er “svævende” og er sammen med drejeknappen til at vælge køreprogram standard i alle udstyrsniveauer.

Indstigningsversionen “Style” har parkeringssensor bag, digitale instrumenter, 3-zonet klima, vognbaneassistent og fodgængergenkendelse som standard. For 30.000 kr. ekstra kan du rykke op i Xcellence, der også har adaptiv fartpilot og en 8” touchskærm med navigation som standard. Senere får vi fornøjelsen af en FR-version, der skal forsøge at gøre Tarraco endnu mere sportslig, end den er i forvejen.

Tarraco bliver som udgangspunkt leveret med fem sæder, men for 15.000 kr. ekstra kan den leveres med plads til syv. Der er godt nok kun plads til børn på den tredje sæderække, men det kan være praktisk, når ungerne skal have kammerater med til fodbold.

Tredje sæderække egner sig næppe til længere rejser, da også pladsen i det ellers rummelige bagagerum indskrænkes en del, når tredje sæderække er slået op. I versionen med fem sæder er der plads til 760 liter bagage, som er en smule mere end de 720 liter, du finder i Skoda Kodiaq.

Seat Tarraco: Motorudvalg

Motorprogrammet kender vi fra søstrene Skoda Kodiaq og Volkswagen Tiguan Allspace med to diesel- og to benzinvarianter. Begge dieselvarianterne er på to liter med enten 150 eller 190 hk hvor der på benzinfronten er en 1,5-liters TSI-motor med 150 hk og en 2,0-liters TSI med 190 hk. 

De to kraftigste varianter er begge udstyret med firehjulstræk og DSG-gear som standard. Senere følger også en hybridvariant med en elektrisk rækkevidde på op mod 50 km.

© SEAT

Hvem er konkurrenterne til Tarraco?

De to mest oplagte er fra samme koncern; Skoda Kodiaq og Volkswagen Tiguan Allspace, der begge også fås med plads til syv personer. Det er svært at sammenligne de to prismæssigt på grund af varierende udstyr, men Tiguan Allspace starter ved 394.495 kr. for den 150 hk benziner med 6-trins manuelgear. 

En Seat Tarraco med samme motor og gearkasse starter ved 379.990 kr. Kigger man udelukkende på prisen, burde man vælge en Tarraco frem for en Allspace.  Vær her opmærksom på, at VW generelt har bedre gensalgsværdi end Seat. Og så er der lige spørgsmålet om mærke-snobberi - det må man selv afgøre.  

© SEAT

Hvordan kører Seat Tarraco?

På testruten i Barcelona kører vi først den lille diesel med 150 hk. Overskuddet er egentlig fint, men desværre larmer motoren under acceleration, hvilket virker en smule gammeldags. Meget bedre er det med den store benzinmotor på to liter med DSG-gear, der velvilligt tager omdrejninger og passer rigtig godt til størrelsen på Tarraco. Seat-importøren forventer da også at sælge langt flest varianter med de store motorer og udstyrspakker.

Når Tarraco kommer til salg på det danske marked, starter priserne ved 379.990 kr. for den lille 1,5-liters benzinmotor med 150 hk og 6-trins manuelt gear, hvilket kan vise sig at være et fint valg. Den fås nemlig uden firehjulstræk, som de færreste nok reelt får brug for i Tarraco. Det sparer både vægt og brændstof, og det gør, at du kan nøjes med 4.240 kr. i årlige afgifter mod 6.020 kr. for den lille diesel.

Hvilken motor skal du vælge til Tarraco?

Vores valg falder dog på den store benzinmotor med 190 hk, da kraftoverskuddet og DSG-gearkassen passer rigtig godt til bilen.

Om der skal holde en Skoda Kodiaq, en VW Tiguan Allspace eller den nye Seat Tarraco i carporten er svært at afgøre efter denne korte test. Grundlæggende er de tre biler meget ens, men alligevel er de ret forskellige. Tarraco er den mest køreglade i flokken.

Seat Tarraco 2,0 TDI 4drive DSG Xcellence

Pris 499.990 kr.  

Motor R4, 1.968 cm3, 16V, turbodiesel 

Ydelse 190 hk ved 3.500 o/min, 400 Nm ved 1.750 o/min  

Topfart 210 km/t

0-100 km/t 8,0 sek.  

EU-miks 17,9 km/l  rlig afgift 5.160 kr.

Mål (L/B/H) 474/184/166 cm  

Vægt/last/påhæng 1.816/594/2.300 kg

Bagagerum 760-1.920 liter  

Dæk 235/45 R20

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...