Seat Leon Hatchback forfra
© Lars Krogsgaard

Danske priser: Seat Leon som plugin-hybrid kører op til 63 km på el

Seat Leon som opladningshybrid ligner et kanon køb, for du får 204 hk til lav pris - hvis du kan nå at få bilen leveret med de nuværende afgifter...

29. oktober 2020 af Mathias Brandt

Forrige uge var vi med til at stemme Seat Leon ind som finalist i kåringen af Årets Bil i Danmark 2021, og nu følger vi op med priser på plugin-hybrid-varianten af den nye model. 

Dens fulde navn er Seat Leon FR Plug-in e-HYBRID, hvilket står for en opladningshybrid med benzin- og elmotor og et batteri, der kan lades inden afgang. Elmotoren er på 115 hk og den 1,4 liter TSI-benzinmotor på 150 hk. Den samlede systemydelse er 204 hk. 

Seat Leon med rækkevidde på 800 km

Batteriet på 13 kWh har en elektrisk rækkevidde på op til 63 km i WLTP-normen, og kombinationen af el og benzin giver ifølge Seat en reel samlet rækkevidde på op til 800 km. 

Årets Bil i Danmark 2021: Her er de 7 finalister

Med en ladeboks eller ved en ladestander tager det 3,5 time at lade batteriet, mens det tager 6 timer ved brug af en konventionel stikkontakt.

© Lars Krogsgaard

Plugin-hybriden fås i to karrosseriudgaver: 

* Leon FR 5-dørs med et bagagerum på 270 liter: 289.990 kr.
* Leon FR Sportstourer med et bagagerum på 470 liter: 299.990 kr.

Standardudstyr omfatter 17’ alufælge i FR-design, 3-zone klimaanlæg, 6 airbags,multifunktionelt læderrat, 10,25” digitalt cockpit, trådløs Apple CarPlay, KESSY nøglefri start/stop, ECO-LED forlygter, FULL LED coast to coast baglygte, ambient belysning, parkeringssensor, front- og lane assist med fodgænger- og cyklistbeskyttelse, træthedsovervågning, adaptiv fartpilot med fartbegrænser og anhængertræk med op til 1.500 kg.

Sensationel pris på Leon

300.000 kr. for en stationcar med automatgear, 204 hk, sportsligt og meget omfattende FR-udstyr og muligheden for at køre kun på el er sensationel i forhold til, hvor meget bil, udstyr og motorkraft, du får.

© Lars Krogsgaard

Hvad sker der med prisen?

S-regeringen forhandler i øjeblikket med Folketingets øvrige partier om en omlægning af bilafgifterne. Vi har ingen anelse om, hvad det ender med, men kan ikke forestille os, at plugin-hybriderne bliver billigere (læs = de bliver dyrere).

Køber du en ny bil nu, anbefaler FDM derfor, at du tilføjer et forbehold i slutsedlen, hvor det fremgår, at du har ret til at annullere handlen, hvis registreringsafgiften afviger væsentligt fra det, den var, da du skrev under.

Ved tidligere lovændringer har princippet været, at hvis der var underskrevet en slutseddel, før lovforslaget blev fremsat i Folketinget (ikke når det blev vedtaget, men altså ved første fremsættelse), så har man kunne få bilen på “gamle betingelser”. 

Der er tradition for skøre beslutninger hvad angår bilafgifter i Danmark, så derfor anbefaler FDM den ekstra sikkerhed med et forbehold.

Første test af Seat Leon

Bil Magasinet testede første gang den nye Leon i august 2020 ved den danske presselancering. Her er vores indtryk af den nye model:

Ny Seat Leon interiør

Hvad er nyt i Seat Leon?

Seat Leon er spritny og er baseret på samme modul-platform som den nye VW Golf 8. Det er kommet pladsen til gavn. Sammenlignet med forgængeren er Leon hatchback vokset med 8,6 cm i længden, mens den er 1,6 mm smallere og beskedne 3 mm lavere. Sidst men ikke mindst er akselafstanden blevet 5 cm længere - og det kan i den grad mærkes på bagsædet. Bagagerummet har samme størrelse som den gamle, og kan sluge i alt 380 liter.

Bag rattet mærker man også, at dette er en ny Leon. Den traditionelle gearvælger til DSG-gearkassen er skiftet ud med en lille vippestik i stil med den, vi kender fra den nye Porsche 911. Derudover har man vinket farvel til stort set alle fysiske knapper i midterkonsollen. Funktionerne er i stedet samlet på den 10” store touchskærm og på rattet. Det kræver tid at vænne sig til den nye betjeningsform.  

Hvilken motor skal du vælge i Seat Leon?

Den nye Seat Leon er også udstyret med de nyeste motorer fra VAG-koncernen. Den billigste Seat Leon bliver udstyret med en 1-liters 3-cylindret turbomotor med 90 hk. Derudover fås den nye Leon med den fremragende 1,5-liters TSI-motor 150 hk. Nyeste tilføjelse er denne eTSI-motor som betyder, at 1,5-liters motoren har fået et 48 volts mild-hybrid system. 

Det er også fortsat muligt at udstyre Seat Leon med dieselmotor, og her har du på nuværende tidspunkt kun en 2-liters TDI-motor med 150 hk at vælge mellem. Alle motorer, på nær den lille 1,0 TSI-motor, kan fås med DSG-gear. Vi anbefaler dog, at hoppe over den billigste 3-cylindrede motor med 90 hk. Den nye Seat Leon fortjener som minimum en 1,5 TSI-motor med 150 hk.

Seat Leon eTSI

Er Seat Leon sikker?

Ja, den nye Seat Leon er langt fremme, når det kommer til nyt sikkerhedsudstyr. Som ekstraudstyr kan Leon fås med noget Seat kalder “Exit Warning”. Systemet advarer føreren, hvis vedkommende er ved at åbne sidedøren, så en cyklist eller en bil kører ind i den.

Et andet nyt sikkerhedssystem er “Predictive Cruise Control”, hvilket bedst kan beskrives som en videreudvikling af den velkendte adaptive fartpilot. Predictive Cruise Control bruger billeder fra kameraet i forruden og data fra navigationsanlægget til at holde øje med sving og fartgrænser, og tilpasser så på forhånd farten derefter.

Præcis som i VW Golf og Passat vil Leon også snart kunne fås med Travel Assist til autonom kørsel. Det er et førerassistentsystem, der bruger informationer fra Predictive Cruise Control og vejbaneassistenten Lane Assist til assisteret kørsel ved hastigheder på op til 210 km/t.

Hvornår lanceres den nye Seat Leon?

Den står allerede klar hos landets Seat-forhandlere. 

Priser på Seat Leon hatchback

Benzin

  • Leon Reference 1,0 TSI (90 hk) - 214.990 kr.
  • Leon Style 1,5 TSI (150 hk) - 244.990 kr.
  • Leon Style1,5 eTSI DSG (150 hk) - 259.990 kr.
  • Leon Xcellence 1,5 TSI (150 hk) 274.990 kr.
  • Leon Xcellence 1,5 eTSI DSG (150 hk) 289.990 kr.
  • Leon FR 1,5 TSI (150 hk) 274.990 kr.
  • Leon FR 1,5 eTSI DSG (150 hk) - 289.990 kr.

Diesel

  • Leon Xcellence 2,0 TDI (150 hk) 304.990 kr.
  • Leon FR 2,0 TDI (150 hk) - 304.990 kr. 

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...