Digitale intrumenter i Seat

Seat introducerer digitalt cockpit til spotpris

Nu kan flere af Seat's modeller udstyres med digitalt cockpit, som kan vise alt fra navigationskort til almindelig speedometer og omdrejningstæller

30. august 2018 af Mathias Brandt

Vi har kendt systemet i biler fra Audi og Volkswagen længe, og nu er turen kommet til Seat, som lancerer et digitalt cockpit til Seat Arona og Ibiza. Eneste krav er, at du vælger en af de tre udstyrsvarianter Style, Xcellence eller FR. Så kan du for blot 5.000 kr. Få de digitale intrumenter.

Visningsmuligheder

Seat’s Digital Cockpit har tre primære informationsvisninger: klassisk, digital og dynamisk visning.

Den klassiske visning omfatter de velkendte analoge elementer som speedometer og omdrejningstæller, men mellem disse to digitale runde instrumenter kan der vises ekstra informationer inklusive navigationsinformationer, der dog kræver navigation, som er ekstraudstyr til 7.580 kr., musik, telefon, køredata og assistentinformationer som frontassistent, lane assist, blind spot detection, ACC og bilens status.

Den digitale visning maksimerer det 10,25” store display med højt pixelantal og viser detaljerede kortinformationer over området omkring bilen, så det bliver lettere at finde parkeringspladser og P-huse samt at følge navigationsanvisningerne. Man kan zoome ind og ud på kortet, så føreren har lettere ved at orientere sig. Denne visning kan også vise menuinformationer som fx telefon, køredata, assistentinformationer og bilens status.

Den dynamiske visning giver et forbedret overblik over vigtige informationer som for eksempel navigationsanvisninger og information fra førerassistentsystemerne.

Køredata kan vises i alle 3 formater, og de omfatter brændstofforbrug, den kørte distance og det samlede antal kørte kilometer. Systemet giver også mulighed for at få vist den musik der afspilles og man kan scrolle gennem musiksamlingen med et minimalt behov for at fjerne blikket fra vejbanen.

Fleksibilitet

Individualiseringen af Digital Cockpit betyder, at uanset hvem der sidder bag rattet, så kan vedkommende få vist sine foretrukne informationer. To af de primære visninger – klassisk og dynamisk– kan tilpasses til at vise individualiserede informationer.

Det betyder, at hvis føreren ønsker at kombinere navigationsanvisninger med traditionelle runde instrumenter med speedometer og omdrejningstæller eller at anvende hele displayet til at vise et detaljeret kort, så kan det gemmes som brugerprofil og nemt vælges, næste gang føreren sidder bag rattet. Der kan oprettes og gemmes op til tre profiler pr. type.

Du kan få mange flere gode historier i Bil Magasinet, som udkommer hver måned. Få de første 6 numre af Bil Magasinet direkte ind gennem brevsprækken. Prisen er kun 199 kr. Du sparer 220 kr. Læs mere om det gode tilbud lige her.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...