ny seat leon rød
© Seat

Premiere: Ny Seat Leon på vej ud til de danske forhandlere

Mere teknologi og mere funktionalitet fremhæves som nogle af de vigtigste kvaliteter i den nye udgave af Golf'ens spanske søstermodel - Seat Leon.

22. februar 2017 af Anders W. Vorup

Seat’s nye Leon kan snart bestilles hos Seat-forhandlere landet over. Familiebilen, som er nært beslægtet med VW’s Golf, får Danmarks præmiere den 4.-5. marts, og Seat lover, den er skabt via en succesformel, hvor design og funktionalitet står øverst.

- Med den nye Seat Leon ønsker vi at videreføre succeshistorien for en af Seat’s mest ikoniske modeller, som nu omfatter endnu flere teknologier, når det gælder førerassistentsystemer, sikkerhedssystemer og selvfølgelig opkoblingsmuligheder, forklarer vicepræsident Dr. Matthias Rabe.

ny seat leon rød profil

Seat Leon har hårde modstandere i søskendeflokken

På det danske marked har den kompakte familiebil ikke været overbevisende i sine præstationer på salgslisten. I 2016 blev omkring 1.300 nye eksemplarer indregistreret med danske nummerplader, mens tallet året forinden blot var ca. 800. Til sammenligning er VW Golf solgt i ca. 4.500 eksemplarer begge år, mens Skoda Octavia har præsteret ca. 4.000 solgte eksemplarer i både 2015 og -16.

Et nyt design skal nu gøre Leon endnu mere interessant for de danske kunder. Det er blevet skarpere og mere markant – blandt andet tagget være nye baglygter og forlygter i komplet Full-LED-teknologi. LED-teknologien anvendes også til blinklygterne og tågelygterne.

Den nye Seat Leon vil kunne fås i de to eksisterende karrosserivarianter; 5-dørs- og stationcar-udgaven.

ny seat leon indvendig instrumentbræt

Motorprogrammet omfatter diesel og benzinmotorer. Dieselprogrammet omfatter en ny 1.6 TDI-motor med 115 hk, og til Leon ST fås den aktuelle 2.0 TDI med 150 hk nu med 6-trins DSG-gearkasse. Når det gælder benzinmotorerne, rækker ydelsen fra 86 til 180 hk, hvor den trecylindrede 1,0-liters TSI-motor med 115 hk er det nyeste højdepunkt. Gearkasserne fås med 5- eller 6-trins manuelle, eller som DSG med 6- eller 7-trins.

Udstyr i Seat Leon

Fra start fås den nye Seat Leon i fire forskellige udstyrslinjer. Indstigningsversionen Reference, Style- og FR-udstyrslinjen. Det nye højdepunkt er udstyrslinjen Xcellence, som er udstyret med et særligt og komfortabelt sædeindtræk (alcantara og læder som ekstraudstyr), udvidede dekorelementer og kabinebelysning i mange farver.

Udvendigt kommer den nye Seat Leon med kølergrill i kromdesign, nye kofangere foran og bagpå, nye kromlister omkring ruderne, og den fås også med LED-blinklygter bagpå. Indvendigt har den aluminiumspanellister med Xcellence-påskrift, LED-kabinelyspakke og nøglefri betjening.

FR- og Xcellence-udstyrslinjerne vil kunne fås til samme pris for at give forskellige kunder de optimale valgmuligheder. FR er til dem, der er på udkig efter en sportslig og mere dynamisk oplevelse, mens Xcellence har fokus på komfort, elegance og teknologi. Cupra er den femte udstyrsvariant, og den vil blive lanceret i nær fremtid.

Du kan opleve bilne hos de danske forhandlere landet over 4.-5. marts.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...