Den nye Seat Alhambra får skydedøre, som skal lette indstigningen på de to bageste sæderækker© bilmagasinet.dk

Ny og større Seat Alhambra

Den 7-sæders familieflytter er både længere og bredere end forgængeren

27. april 2010 af Jens Østergaard


Seat har frigivet de første billeder af den nye generation Alhambra. Den vil kunne fås med TSI-benzinmotorer med 150 og 200 hk eller - måske mere aktuelt for os danskere - med dieselmotorer med 140 og 170 hk.

Alle TSI- og TDI-motorerne har direkte indsprøjtning og turbolader. TSI-motorerne har en ydelse på 150 hk og 200 hk, og både benzin og diesel har aut. start/stop-system og opsamling og genbrug af energi fra nedbremsninger.

Alhambra 2,0 TDI har et snitforbrug på 18,2 km/l og et CO2-udslip på 143 g/km, og er udstyret med en katalysator (selective catalytic reduction), som gør dieselversionen til en af de mindst forurenende MPV'er på markedet.

Længere og bredere
Den nye generation er vokset 22 cm i længden og ni cm i bredden, hvilket blandt andet kommer bagagerummet til gavn. Det rummer nu 885 liter, hvis tredje sæderække ikke er i brug, hvilket er 130 liter mere end i f.eks. konkurrenten Ford S-Max. Hvis kun de to forreste sæder benyttes, vokser lastrummet til næsten 2.300 liter.

Den nye Alhambra fås med fem, seks eller syv sæder. Hvis der er brug for mere plads til bagage, er det ikke længere nødvendigt at tage anden og tredje sæderække ud. Nu kan de nemt sænkes ned i bilens bund takket være et easy-fold-system. Den midterste sæderække kan også placeres på langs med integrerede børnesæder (ekstraudstyr), og adgangen til de to bageste sæderækker sker gennem skydedøre, der som ekstraudstyr kan fås med elektrisk styring.

Ekstraudstyr

* DSG-dobbeltkoblingsgearkasse

* Aktive bixenonforlygter med aut. op/ned blænding. En sensor registrerer modkørende biler og sænker automatisk lyskeglen.

* P-assistent manøvrer automatisk bilen på plads i små parkeringsbåse. Via bakkameraet får føreren vist området bag bilen.

* Panoramakydetagets åbning er 300 pct. større end åbningen i et almindeligt soltag,

* 3-zoners klimaanlæg Climatronic

* Elbetjente skydedøre og bagklap

* Integrerede børnesæder

Sikkerhedsudstyr omfatter syv airbags inklusive knæairbag i førersiden, og elektrisk børnesikring i bagdørene. Her er ESC, bremseassistent, vogntogsstabilisering og dæktryksovervågning.

Alhambra tilbydes i udstyrsversionerne Reference og Style, og vil blive produceret i Palmela i Portugal. Modellen bliver introduceret i Danmark til efteråret.

 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...