Ny hårdkogt Leon Cupra R produceres i meget begrænset antal

Leon Cupra R er for Seat, hvad Golf GTI Clubsport S er for Volkswagen – en rendyrket køremaskine!

5. september 2017 af Jesper Kruuse-Jensen

Den nye Cupra R er en direkte konkurrent til den yderst velkørende GTI Clubsport S, som kun er produceret i 400 eksemplarer. Med sine 310 heste, får den nye Leon Cupra R 10 hk mere end en standard Leon Cupra. 

Det er ikke længe siden, at Leon fik et facelift, hvor Seat hævede kræfterne fra 290 hk til 300 hk. Men det var alligevel ikke helt nok til denne specialvariant. Udstyret med en 6-trins manuel gearkasse leverer den alle kræfterne til asfalten via forhjulene.

Leon Cupra R adskiller sig også fra en almindelig Leon Cupra på en række andre områder. Den har spoilere i kulfiber, større luftindtag foran samt sidespejle i kobber-lakering. Sideskørterne og fælgene er også unikke for Leon Cupra R, og det samme gælder hækpoileren.

Bilen kan fås i tre forskellige farver, som er Midnight Black, Pyrenees Grey og den dyrere Matte Grey, der alle er forbeholdt Leon Cupra R. For at sikre optimal køredynamik har Seat også opdateret en række områder. For det første har de arbejdet med hjulenes camber-vinkel for at give maksimalt greb. Bremserne er opgraderet til et sæt store Brembo-bremser. Der er også sneget sig et nyt udstødningssystem ind, som skulle give en bedre lyd. 

Lyder hele denne cocktail, som noget du bare må eje, så skal du være ret hurtig. Fordi Cupra R bliver kun produceret i 799 eksemplarer, og der kommer kun få biler til Danmark. 

Pris og præstationer er endnu ukendte, men du skal af med 461.400 kr. for en 5-dørs Leon Cupra med manuelt gear, og Cupra R bliver næppe billigere end det.

Seat Leon Cupra R får officiel debut under den store internationale biludstilling i Frankfurt, som finder sted i midten af september.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...