Italiensk politi køber 925 skudsikre Seat Leon

Seat har vundet en kæmpe ordre på at levere biler til det italienske politi, så nu skal mafiaen vænne sig til bagsædet af en Seat Leon istedet for Alfa Romeo.

25. juli 2015 af Christian Thestrup

Mens de italienske mafiosi - og andre ballademagere fra Støvlelandet - i årevis har været vant til at blive samlet op af politiet i Alfa Romeo, skal de nu vænne sig til at sidde på bagsædet af en Seat Leon. 

Seat har nemlig vundet en ordre på at levere biler til det itaienske politi, Polizia di Stato og Carabinieri.Så hvis nogen af betjentene skulle have håbet på den nye Alfa Romeo Giulia - eller måske endnu en Lamborghini Gallardo - hænger de måske lidt med næbbet.

De første 206 biler er allerede leveret, mens der pt. er afgivet ordre på 925 biler - 475 til Polizia di Stato og 450 til Carabinieri. Det er iøvrigt første gang nogensinde, at de to politistyrker er blevet enige om at vælge den samme bil, og valget faldt på Seat Leon på grund af dens forbrug.

Den nye vognpark kommer til at bestå af 5-dørs 2.0-liters diesel-versioner med 150 hk. Udover at affjedringen er blevet forstærket for at kunne klare biljagter over de italienske brosten, er alle biler blevet udstyret med skudsikre vinduer og døre. 

Og arbejderne på Seats fabrikker kommer ikke til at kede sig foreløbig. Kontrakten indeholder nemlig en option på 4.000 biler, der skal leveres over de næste år, så nu ved du, hvad du kommer til at køre i, hvis du skulle blive samlet op af det italienske politi på din næste ferie...

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...