Den originale Seat Ibiza fra 1984
Den originale Seat Ibiza fra 1984© bilmagasinet.dk

Hvad er en Seat?

Priserne på den nye Seat Leon ser jo super ud. Men hvad det for en slags bil - altså mærket Seat?

16. december 2012 af Mikkel Thomsager

Jeg synes, den nye seat Leon ser godt ud. Jeg har siddet i den, og kabinen er ikke på omgangshøjde med den VW Golf, som Leon deler usynlig teknik med, men hvis den kører godt, så kan jeg leve med det. Ikke mindst til de priser, Seat lancerede i går (se dem her). Med mulighed for at få dobbeltkoblingsgearkasse (DSG) for 15.000 kr. ligner den et ualmindeligt godt køb.

Mit største problem er, at jeg ikke rigtig ved, hvad Seat er for en bil. En Skoda er, hvad Volvo var for folkeskolelærere for 20 år siden. En VW er en minisnob med god stil, Audi er den diskrete elegantier. Seat benytter samme teknik, som de tre ovennævnte, med hvad er det for en bil?

Jeg husker Seat for to ting: Den oprindelige Ibiza, som var en innovativ og rummelig men temmelig upålidelig minibil. I dag er Ibiza-modellen vel bare en discount-Polo - eller hvad? Og så er der FR-modellerne, som Vmax-drengene elskede for fem år siden, hvilket giver den Brianbil-image i min verden. I dag er FR bare et udstyrsnviveau, så hvad er der tilbage?

Hvad synes du?

© bilmagasinet.dk

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...