Michel Nykjær skal køre hele WTCC-serien i en Seat Leon TDI magen til denne.
Michel Nykjær skal køre hele WTCC-serien i en Seat Leon TDI magen til denne.© bilmagasinet.dk

DTC-mester vil ud i verden

Danmarks bedste standardvognskører Michel Nykjær skal køre WTCC-serien

12. januar 2010 af Steen Bachmann

 

Danmarks bedste standardbilkører, den regerende DTC-mester Michel Nykjær, tager nu springet op i verdenseliten. Efter at have vundet det danske DTC-mesterskab i 2007 og 2009 samt den europæiske ETCC-cup i 2007 og 2008 har Michel Nykjær i dag underskrevet en kontrakt, der gør det muligt for ham at deltage i 2010 i hele WTCC-serien for standardbiler og dermed konkurrere på lige fod med verdens bedste standardbilkørere.

Michel Nykjær og hans nye hovedsponsor, Pole Position Denmark, har underskrevet en kontrakt med det spanske Seat team SUNRED Engineering. SUNRED er et semifabriksteam og vandt i 2009 VM for privatkørere med hollænderen Tom Coronel. Michel Nykjær har allerede deltaget i sine første private test med fremragende resultat.

"Jeg har fået to testkørsler i Seat TDI Leon, og det er en fantastisk bil. SUNRED og Seat Sport har meget tætte relationer og jeg har fuld tiltro til, at de kan hjælpe mig til at komme øverst på sejrsskamlen. Mit mål et at vinde privatkørernes mesterskab, Independent's Trophy i 2010, og jeg anser det for realistisk til trods for den skarpe konkurrence," fortæller Michel Nykjær.

Michel Nykjær i 2007, hvor han vandt både DTC og EM i sin Seat Leon.
Michel Nykjær i 2007, hvor han vandt både DTC og EM i sin Seat Leon.© bilmagasinet.dk

Første løb i Brasilien
Ud over Pole Position Denmark sponseres Michel Nykjær også af Valvoline International. Flere andre sponsorer er tæt på at tegne kontrakt.

"Jeg anser Michel Nykjær for et helt usædvanligt talent, som vil kunne løfte opgaven," siger direktør Henrik Lind, Pole Position Denmark. Det var en af Henrik Linds medarbejdere, der i 2007 gjorde ham opmærksom på Michel Nykjær, og de to har arbejdet sammen lige siden.

Michel Nykjær deltager i sit første WTCC-løb i brasilianske Curitiba i weekenden 5.-7. marts. Indtil da står den på hård fysisk træning samt testkørsler af den nye Seat Leon TDI-racerbil i Spanien.

Tekst & foto: Michael Eisenberg

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...