© bilmagasinet.dk

Den syge søster

Uge 34/13 Seat Leon 2,0 TDi NOT

21. august 2013 af Mikkel Thomsager

Jeg kan godt lide VW Golf. Sådan én vil jeg faktisk gerne have, men den er lidt for dyr. Så burde Seat Leon være svaret på mine drømme: Den fine teknik fra VW Golf til spanske krisepriser!

Men sådan er det ikke. Som du kan læse i Bil Magasinet nr. 263, hvor vi testede søstermodellerne VW Golf, Skoda Octavia, Seat Leon og Audi A3, så falder den billigere Seat igennem på nogle punkter.

Det er som om, Leon mangler noget. Jeg har lige kørt 1.000 km på to dage i en Leon 2,0 TDi med 150 hk. Umiddelbart en fin kombination, men forløsningen udebliver. Jeg forventede egentlig at blive gode venner med spaniolen hen ad vejen, men det skete ikke.

Efter 500 km begyndte jeg at lede efter en forklaring: Er det den ringere finish, den dårlige støjisolering, det lidt ringere udstyr?

Ingen af delene er i sig selv markant ringere end i VW Golf, men det er som om, summen af de små forringelser gør en stor forskel.

Jeg kan ikke sætte fingeren på det, men det er som om, Seat Leon kører rundt med en permanent forkølelse, der bare ikke vil gå væk.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...