Danmarks billigste elbil koster 149.900 kr., men er den værd at købe?

Redaktionschefen tester Seat Mii Electric, som til en pris på 149.900 kr., kan kalde sig for Danmarks bedste elbil. I videotesten finder han tre gode og to knap så fine detaljer ved lavpris-elbilen.

23. januar 2020 af Anders Richter & Mathias Brandt

Seat Mii Electric er en elbil til kun 149.900 kr.

Seat Mii Electric har netop ramt gaden i Danmark, og Bil Magasinet har som nogle af de første haft mulighed for at afprøve den. Med en pris på 149.900 kr. er det i øjeblikket Danmarks billigste elbil. Spørgsmålet er så, om du skal sætte sparepengene i den, eller bare beholde din gamle Seat Mii, VW Up eller Skoda Citigo med benzinmotor?

Redaktionschefen kigger på tre gode og to knap så gode ting ved den nye Seat Mii Electric i videotesten ovenfor. 

Læs mere i næste nummer af Bil Magasinet

Og glæd dig til næste nummer af Bil Magasinet, hvor vi sætter Seat Mii Electric op mod den anden billigste elbil på markedet i form af den faceliftede Renault Zoe i en duel. Vil du læse den test, så køb et abonnement på Bil Magasinet ved at klikke hér!

Nyhedsartikel om Seat Mii Electric

Danmarks billigste elbil - 149.990 kr. 

Elbiler er billige i drift, og med den nye Seat Mii electric er de også billige at købe. Når Seats første elbil får danmarkspremiere i marts, bliver det til en pris på 149.990 kr. Med andre ord er Seat Mii electric nu Danmarks billigste elbil.

Til den pris får du en elmotor der yder 83 hk og 212 Nm, og litium-ion-batteriet har en kapacitet på 32,3 kWh. Det giver Seat Mii electric en rækkevidde på op til 260 km (WLTP). Kører ren bykørsel, er rækkevidden oppe på 358 km (WLTP). 0-100 km/t. sker på 12,3 sekunder, og tophastigheden er 130 km/t.

Se iøvrigt hele vores liste over elbiler på det danske marked

Lades 80 pct. på 1 time

Seat Mii electric leveres standard med muligheden for hurtigladning ved 40 kW DC med et CCS-stik, hvilket oplader batteriet til 80 procent på en time. Lader du via en af byens standard ladestandere eller i ladeboksen i hjemmet, tager en opladning til 80 procent cirka fire timer.

Seat Mii electric kommer også med et klimaanlæg, der kan fjernbetjenes via Seat Connect, hvor man bl.a. kan styre Mii electrics klimaanlæg, så man på forhånd kan opvarme kabinen på en kold vinterdag og køle kabinen på en varm sommerdag, ligesom den har DriveMii app, der forvandler førerens smartphone til både navigation og kørecomputer i bilen.

Den lange liste med standardudstyr fortsætter med 16" alufælge, trafikskiltegenkendelse, vejbaneassistent, parkeringssensorer bag, lys- og regnsensor, LED-kørelys. Standardudstyret inkluderer også fartpilot, opvarmet forrude, opvarmede el-sidespejle, ambiente-lys i kabinen, højdejusterbart førersæde og sædevarme.

Ladeboks fra Clever med i købet

Vælger du at købe en Seat Mii electric får du samtidig et Clever Unlimited-abonnement med ubegrænset strøm til en fast månedlig pris, standardinstallation af en ladeboks i hjemmet samt en ladebrik, der giver adgang til Clevers landsdækkende netværk af offentlige ladestandere.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...