Cupra
© Automedia

Cupra Formentor spottet med 5-cylindret Audi-motor

Cupra's første selvstændige model er fanget på Nürburgring i en ny og heftig variant med navnet VZ

31. oktober 2020 af Gustav Persson

Seats sporty lillebror Cupra

Seat brugte tidligere Cupra-navnet til deres sportslige varianter, men nu er Cupra et selvstændigt bilmærke, som vi kender det fra Volvo's Polestar

Cupra Formentor er deres første model, som er udviklet fra bunden, og ikke bare baseret på en Seat model. Størrelsesmæssigt ligger Cupra Formentor lige under Seat Ateca.

Cupra Formentor bliver tilgængelig hos de danske forhandlere i de kommende uger. Der er tre specifikke Cupra showrooms i Danmark nær København, Odense og Århus. Der er flere af Cupras egenudviklede modeller på vej nemlig også Cupra El-Born. 

© Automedia

Den nye Formentor

Cupra har opkaldt Formentor efter Cap de Formentor, der er spidsen af halvøen af samme navn på Mallorca. Spidsen er kendt for sine klipper, der er formet af vinden, og de har været inspiration til Formentors design. 

Indtil videre er der præsenteret to drivliner: 

  • 1,4 TSI hybrid med 150 hk benzinmotor, 115 hk elmotor og et lithium-ion-batteri på 13 kWh. Systemydelsen er 245 hk og 400 Nm og rækkevidden på el alene cirka 50 km. 
  • 2,0 TSI benzin har 310 hk og 400 Nm.
Begge drivliner har DSG-dobbeltkoblingsgearkasser.
© Automedia

Ny variant på Nürburgring

Bilen på billederne her bliver ny topmodel. Man kan se det visuelt ved de fire udstødningsrør, og i pitten fortæller rygtebørsen, at der er tale om en motor fra Audi's katalog. Det bliver angiveligt en mere kraftfuld variant af Audi's 5-cylindrede turbobenziner der bruges Audi RS3, RS Q3 og Audi TT. I Audi RS Q3 resulterer motoren i disse specifikationer:

  • Ydelse:
    • 400 hk ved 5850-7000 o/min.
    • 480 Nm ved 1.950-5850 o/min.
  • Topfart: 250 km/t 
  • 0-100 km/t: 4,5 sek.

Vi må nok vente til det nye år for at køre Cupra Formentor VZ med 400 hestekræfter, men vi glæder os !

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...