Cupra Formentor bagfra

Cupra fejrer 1 års fødselsdag med ny Cupra Formentor

Cupra Formentor bliver Cupra's første selvstændige model. Det bliver en sportslig plug-in-hybrid, der nok skal byde på underholdende køreegenskaber

22. februar 2019
Cupra Formentor front

Nu kvik SUV

Vi har kendt til Cupra længe, men det er kun et år siden, at Seat meddelte, at Cupra blev et selvstændigt mærke. Det markeres nu med Cupra’s første unikke model, nemlig Formentor. Bilen er stadig et koncept, men man kan godt forvente at se denne bil på gaden, uden de store ændringer. Noget kunne tyde på, at Cupra satser på hurtige SUV’er. Først kom Cupra Ateca, som har solgt 14.400 eksemplarer siden lanceringen, og nu kommer Formentor, som også er en SUV/Crossover med overarme. 

Denne konceptbil er udstyret med en hybrid drivline, der har en samlet systemydelse på 245 hk. Kræfterne leveres via en dobbeltkoblingsgearkasse. 

Den trækker på forhjulene, og for at sikre at kræfter kommer effektivt ned i asfalten, er den blevet udstyret med et spærredifferentiale på forakslen. Det er en så kaldt plug-in-hybrid, som lades op via en stikkontakt. Det betyder, at den kan køre op til 50 km på ren elektricitet.

Cupra Formentor interiør

Bygget på MQB-platform

Det er stadig sparsomt med oplysninger omkring hvor hurtig den er. Men vi ved formentlig mere, når Seat officielt viser modellen under den internationale biludstilling i Geneve i starten af marts måned.

Kabinen domineres at et kæmpe Cupra-logo i midten af rattet. Derudover kan man ikke undgå at lægge mærke til den store svævende skærm på 10” i midten af bilen. Sæderne i konceptbilen ser fantastiske ud og ligner nogle der nok skal gribe godt fat om din overkrop, når vejen begynder at svinge.

I den udsendte pressemeddelse står der intet om, hvilken platform Cupra Formentor skulle være baseret på. Men der er med al sandsynlighed tale om en VW T-Roc-størrelse, hvilket vil sige, at Cupra Formentor er bygget på den velkendte MQB-platform.

Vi glæder os til at se den live, når vi besøger den internationale biludstilling i Geneve (5. marts)   

Cupra Formentor seats

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...