Breaking! Endelig får vi lov til at se den nye Seat Leon

28. januar 2020 af Anders Richter

Velkommen Seat Leon!

Seat Leon er netop blevet præsenteret i sin fjerde generation. Den har fået et helt nyt design, hvilket ikke er så overraskende. Historisk set har den nemlig altid fulgt i VW Golf's fodspor, og da den netop er præsenteret i en ny generation, var det kun et spørgsmål om tid, før Seat fulgte trop. 

Fra starten bliver Seat Leon både præsenteret som 5-dørs hatchback og stationcar. Fortidens 3-dørs SC model er ej at finde i modelprogrammet mere, da denne karrosserivariant ikke er så populær mere. 

Seat Leon vokser i størrelsen

Leon hatchback er vokset med 86 mm i længden, mens den er 16 mm smallere og 3 mm lavere end sin forgænger. Til gavn for pladsen i kabinen og ikke mindst køreegenskaberne er akselafstanden blevet forlænget med 50 mm. 

Mens hatchbacken stadig kan sluge de samme 380 liter i bagagerummet er der kommet ekstra 30 liters plads til i stationcar-udgaven. Det betyder, at der nu står 617 liter klar til at æde al din bagage. 

Seat Leon bliver digital i kabinen

Kabinen er selvfølgelig et af de steder, der har fået den store tur. Bag rattet finder du digitale instrumenter på en 10,25" skærm. I midten kan du vælge den 8" standard skærm eller opgradere til en større på 10". Apple Carplay og Android Auto er en selvfølge og det samme er trådløs opladning af din mobil.

Tysk maskineri i Leon

På motorsiden er det tydeligt, at Seat Leon er en tysker forklædt som spanier. Basisvarianten bliver udstyret med en 1-liters 3-cylindret motor med enten 90 hk eller 110 hk. Går du en tak opad skalaen, modtager du en 1,5-liters TSI-motor med enten 130 hk eller 150 hk, mens topvarianten (altså indtil de heftige Cupra-varianter ankommer) får 190 hk, som den sender gennem en DSG-gearkasse. 

Selv om diesel stadig spøger i VAG-regi, er de ikke helt forsvundet endnu. Derfor har du også muligheden for at købe en 2-liters diesel med enten 115 hk eller 150 hk.

Hvordan standardudstyret bliver for de danske kunder eller hvilke motorvarianter, der tages hjem, er endnu ikke fastlagt. 

Hvornår kommer den?

Ifølge planen skulle den nye Seat Leon ankomme i andet halvår af 2020, og ikke lang tid efter skulle de mere hårdkogte Cupra-varianter ankomme. Vi kan næsten ikke vente!

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...