Kåret til Bedste Køb 2021: Seat Leon vinder stor europæisk kåring

Den europæiske Autobest-jury har kåret Seat Leon som årets Best Buy 2021 (bedste køb). Bil Magasinets Mikkel Thomsager sidder med i juryen

15. december 2020 af Bil Magasinet

Seat Leon vandt AutoBest prisen som det bedste nybilkøb 2021. 

Kåringen hylder den bedste bil til en prisstart under 150.000 kr. (20.000 euro) uden afgifter og udstyr introduceret i Europa i år, og Seat Leon vandt en overbevisende sejr med 12.685 point foran Skoda Octavia og Peugeot 2008.

Syv biler var med i finalen:

 1. Seat Leon 12.685 point
 2. Skoda Octavia 12.153 point
 3. Peugeot 2008 11.636 point
 4. Toyota Yaris 10.649 point
 5. Citroen C4 10.165 point
 6. Honda Jazz 9.190,5 point
 7. Dacia Sandero 8521,5 point

Ingen point til to biler

Bil Magasinets Mikkel Thomsager er det danske medlem af juryen, og han glæder sig over valget af vinder, som også var hans vinder i denne kåring.

I modsætning til den danske "Årets Biler i Danmark" og "Car of the Year", hvor stemmerne alene tildeles efter jury-medlemmernes subjektive interesser, vælges AutoBest-bilen med stemmeafgivelse i en omfattende matrix, hvor de 31 jury-medlemmer fra lige så mange europæiske lande skal fordele 2.500 point i 13 kategorier. 

Den bil, der får flest point, vinder.

Mikkel Thomsager var dog afskåret fra at give point til to biler, som han simpelthen ikke havde lejlighed til at teste inden deadline på grund af corona-begrænsninger i rejseaktiviteten.

Se alle jury-medlemmernes pointfordeling herunder:

Her ser du point-tildeleingen fra alle jury-medlemmer. Bil Magasinets MikkelThomsager gav få point til Citroën C4 og Dacia Sandero, fordi har ikke fik lejlighed til at teste bilerne på grund af corona-restriktioner. 

Årets bilperson: Herbert Diess

Mikkel Thomsager er mere end tilfreds med point-udfaldet.

"Nr. et, to, og tre er identiske med min vurdering, jeg havde Jazz på 4. pladsen og Yaris på 5.pladsen. det er dog vigtigt at pointere, at resultatet er udfaldet af en nøje tilrettelagt pointgivning. Skulle jeg selv vælge, uden at tage højde for underkategorier, ville jeg nok have sat Toyota Yaris før Honda Jazz.", forklarer Mikkel Thomsager.

Kåringen af årets bedste bilkøb i Europa følges op af kåringer og honoreringer i en stribe andre kategorier.

 • ManBest: Herbert Diess, Volkswagen Group CEO
 • TechnoBest: Renault E-Tech
 • EcoBest: Honda e
 • CompanyBest: Skoda
 • SafetyBest: Toyota
 • DesignBest: Frank Stephenson Design
 • SmartBest: Jaguar Land Rover Pivi Pro
 • SportBest: Toto Wolff
 • AutoBest special “A star is born": Citroen for Ami EV urban mobility solution

Hvad er AutoBest?

AutoBest er oprindeligt et østeuropæisk sidestykke til den mere kendte Car of The Year, men de senere år er juryen udvidet med motorjournalister fra hele Europa, så der er i dag er 31 europæiske nationer repræsenteret.

AutoBest adskiller sig grundlæggende ikke fra Car Of The Year-kåringen bortset fra, at den fokuserer på hverdagsbiler. Prisgrænsen for nominerede biler er således 20.000 Euro (150.000 kr.) for en afgiftsfri basisbil, som skal være tilgængelig til denne pris i minimum fem europæiske lande.

I Danmark er "Årets Bil i Danmark" mere kendt og også mere vedkommende for os.

AutoBest kårer sin "Best Buy Car of Europe" hvert år i december, efter et finale-arrangement med fem til syv udvalgte finalister, der finder sted i november. Derudover fejrer AutoBest branchens notabiliteter med titler som "Årets Firma", "Årets Bildesigner" med flere. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...