Verdens grimmeste bil? Så fæl er fremtidens Rolls-Royce

Hvis din største drøm er en britisk udgave af Batmobilen, kan du roligt begynde at juble. Men det er nok de færreste Rolls-Royce-fans, der håber på, at denne skøre skabning bliver til virkelighed.

17. juni 2016 af Esben Skrumsager

Rolls-Royce har netop løftet sløret for deres vision for de kommende 100 år. Og hvis man kender den traditionsrige britiske bilproducent ret, havde man nok bare forventet, at de i løbet af det kommende århundrede ville lave en større motor, gøre bilen lidt lettere eller integrere flere paraplyer i dørene.

Men Rolls-Royce går meget længere end det.

'Rolls-Royce Vision Next 100', som projektet kaldes, viser helt nye sider af et af verdens mest luksuriøse bilmærker.

Det er jo som udgangspunkt en god ting, når bilerne og deres design udvikler sig, men denne gang er det godt nok svært at se det positive i briternes bud på en luksuriøs fremtidsbil.

Alt andet end elegant

Hjulene – der har enorme 'Pimp My Ride'-fælge – er pakket ind i et par spøjse kasser, der lige så godt kunne være købt som ukurant ekstraudstyr i en reservedelsbutik.

Og den ellers så elegante Rolls-grill har fået et pift med nogle lysdioder, som stilmæssigt minder mere om noget fra et japansk tuning-værksted end en britisk luksusvogn.

På nogle enkelte punkter har Rolls-Royce dog bevaret de klassiske detaljer. Englen på fronten af bilen er bevaret, og så er der selvfølgelig fortsat paraplyer i dørene. Men findes paraplyer mon overhovedet om 100 år?

Uanset hvad man mener om bilen, må vi dog give Rolls-Royce, at de kan finde ud af at lave flotte præsentationsvideoer, og her er 'Vision Next 100' ingen undtagelse. Du kan se præsentationen herunder.

Hvad mener du om visionerne hos Rolls-Royce? Deltag i Facebook-debatten her under artiklen.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...