© Rolls-Royce

Spion-billeder: Rolls-Royce tester ekstravagant SUV

Vi er vant til at se prototyper på dårlige og slørede amatørbilleder. Men når man er et luksusbrand som Rolls-Royce, så lader man ikke noget være op til tilfældighederne.

5. december 2016 af Mathias Brandt

Den britiske luksus-bilproducent er ikke god til at holde på hemmeligheder. Allerede i februar måned sidste år meddelte Rolls-Royce sine auktionærer, at de arbejdede på et projekt, de har valgt at kalde “Project Cullinan”, og nu har de selv sendt kamouflerede billeder ud af den kommende luksus-SUV. 

En lille betroet skare af auktionærer har fået lov til at følge processen – blandt andet i forhold til udviklingen af affjedringen.

Project Cullinan bliver en af de første biler fra Rolls-Royce, som får det nye aluminiumschassis, som alle deres biler kommer til at benytte fra 2018 og frem.

Nu har de så meldt ud, at de vil indlede test- og udviklingsarbejdet på de offentlige veje, og for at undgå, at de første billeder af den eksklusive bil bliver de traditionelle slørede smartphone-fotos, har de taget deres egne velpolerede af slagsen og sendt til os.

Udviklingsbilerne kommer til at rejse verden rundt for at teste “Project Cullinan” i alle tænkelige miljøer.

I pressemeddelelsen fortæller Rolls-Royce, at de eksempelvis tager bilen med op omkring polarcirklen for at teste bilen i den vanvittige kulde. Senere i 2017 skal den en tur til mellemøsten for at teste temperature i den modsatte ende af skalaen.

Vi kan således roligt forvente, at vi kommer til at se mange flere spionfotos af den kommende Rolls-Royce SUV. Det vi har set indtil videre ligner mest af alt en Phantom på stylter.

Hvad synes du om “Project Cullinan”? Byd gerne ind med din holdning i kommentarfeltet herunder.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...