Klar på et nyt dollargrin? Sig hej til den nye Rolls-Royce Ghost

Det er ikke hver dag, at Rolls-Royce skifter ud i modelprogrammet, men nu står en ny Ghost klar, og der er faktisk mere nyt, end man kan spotte med det blotte øje.

3. september 2020 af Anders Richter

Velkommen til en ny Ghost!

Det hører til sjældenhederne, at der er nyt fra Rolls-Royce's front, men nu står en ny Ghost klar til at indtage indkørslerne hos verdens rigeste mennesker. Og nyheden omkring den nye Ghost er faktisk ekstremt vigtig for Rolls-Royce, for modellen er faktisk den bedst sælgende i mærkets 116-års historie.

Ghost får ny teknik og platform

Selv om du ved første øjekast ikke lige spotter nyhederne, så er der en del. Den vigtigste er faktisk, at Rolls-Royce Ghost ikke længere er baseret på samme platform som BMW's 7-serie. BMW ejer Rolls-Royce hvilket forklarer det hidtidige deling af teknik.

Rolls-Royce Ghost bliver firehjulstrukket

Frem over kommer Rolls Royce Ghost til at være baseret på samme platform som dens storebrødre Phantom og Cullinan. Det skal dog siges, at der stadig er BMW-produkter at finde i bilerne, men den grundlæggende platform er sin egen. 

En af nyhederne den bærer med over fra Cullinan er bl.a. at Ghost frem over vil være både firehjulstrukket, men også kan dreje på alle fire hjul, hvilket skulle hjælpe med at gøre bilen lettere at manøvrere rundt i storbyens tætte gader. 

Rolls-Royce V12 med 571 hk og 850 Nm

I motorrummet ligger der stadig en V12-motor med biturbo, som har en effekt på 571 hk og 850 Nm. Det gør, at Rolls-Royce faktisk er lynhurtig, men i denne bilklasse er hurtigthed ikke rigtig noget man taler om. Her handler det mere om at glide frem i et adstadigt tempo. Man kan ikke skynde sig i en Rolls – det passer ligesom ikke til stilen.  

Dørene åbner og lukker automatisk

En anden nyhed, som Rolls-Royce lægger meget vægt på, er, at dørene nu både åbner og lukker elektronisk. En fin detalje, som vi allerede kender fra modellens storebror Phantom. 

Derudover kan du nu også bestille din Ghost med en "stjernehimmel" i kabinens loft, som består af 850 små separate lyskilder, som du kan justere efter behov. 

Kør til Vejle, hvis du vil ha' en Ghost? 

Endnu er der ikke meldt ud om priser eller andet, men hvis du allerede nu vil skrives op til én, så skal du have fat i My Garage i Vejle, som er forhandler af Rolls-Royce i Danmark. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...