Rolls-Royce Cullinan modelbil

GISP! Denne modelbil fra Rolls-Royce koster som en bil i FULD størrelse

Rolls-Royce's kunder vil gerne have en kopi i størrelse 1:8, som de nu sætter i produktion, men prisen for modelbilen kan blive et problem.

26. maj 2020 af Anders Richter

Rolls-Royce i miniformat

Der er langt imellem nyhederne fra britiske Rolls-Royce, som lever af at producere verdens mest luksuriøse biler. Nu har de endelig en nyhed på vej, selv om den bogstaveligt talt er af den mindre slags. 

Rolls Royce lancerer nu mærkets Cullinan-model i størrelse 1:8. Det er en modelbil for de kunder, som typisk har en Cullinan i fuld størrelse forvejen, og som gerne vil have en kopi af den til skrivebordet eller herreværelset. Det kan Rolls-Royce nu lave – hvis du har råd. Mere om prisen til sidst. 

Læs mange flere bilnyheder i Bil Magasinet, som du kan abonnere på ved at klikke hér!

Rolls-Royce Cullinan modelbil

Cullinan tager 450 timer at bygge

Cullinan i størrelse 1:8 bliver håndbygget, og hver model tager op til 450 timer at producere. Det er det halve af, hvad det tager at producere en Cullinan i fuld størrelse. 

Alle detaljerne er præcis som på bilen i fuld størrelse med den eneste forskel, at modelbilen altså ikke kan køre. Den er dog udstyret med fungerende lys og lygter, som du kan styre fra en fjernbetjening. 

Rolls-Royce Cullinan modelbil

Cullinan fås i 40.000 farver

Idéen er, at kunden kan skabe en tro kopi af deres Cullinan i fuld størrelse, og det betyder også, at modelbilen kan fås i 40.000 forskellige standardfarver. Modelbilen sprøjtelakeres i hånden og bliver derefter håndpoleret. 

Når du modtager modelbilen af Rolls-Royce Cullinan, kommer den monteret på en blanksort plade gemt væk bag et cover af plexiglas. Montren måler næsten en meter i længden. 

Rolls-Royce Cullinan modelbil

Koster som en bil i fuld størrelse

Prisen? Ja, hvis du skal spørge, har du typisk ikke råd, og sådan er det også i dette tilfælde. Rolls-Royce oplyser til Bil Magasinet, at startprisen på Cullinan i størrelse 1:8 er 127.000 kr. (17.000 euro). Den kan dog hurtigt blive meget dyrere afhængig af, hvilken farve, du vælger, og hvad der ellers skal laves af skræddersyede detaljer. 

Få en forsmag på den vilde modelbil i videoen nedenfor. 

Vil du hellere læse om, hvordan en Rolls-Royce Cullinan i fuld størrelse kører, så klik hér!

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...