Derfor åbner Rolls-Royce en forhandler i Vejle

Der er et uforløst potentiale for nye og brugte Rolls-Royce i Danmark, mener fabrikken, der opruster hos MyGarage i Vejle

15. august 2018 af Steen Bachmann

Før sommerferien åbnede Rolls-Royce´ autoriserede forhandler i Berlin en afdeling med formidling, service og leasing af mærkets nye og brugte biler i hos MyGarage i Vejle. 

Vi møder Peter Schoppmann, regional manager Rolls-Royce Motor Cars, for at høre, hvad planen er.

"Markedet i Danmark kan ikke bære en egentlig forhandler, men vi er glade for at have fået My Garage som autoriseret servicepartner. Der er definitivt et potentiale for Rolls-Royce i Danmark. Vi drømmer ikke om at sælge 100 biler næste år, men vil udvikle brandet langsomt," siger han til Bil Magasinet.

Peter Schoppmann, regional manager Rolls-Royce
Peter Schoppmann, regional manager Rolls-Royce

Peter Schoppmann er her bag rattet af den åbne Dawn.

© S. Bachmann

I siger, at jeres kunder forventer det bedste af det bedste. Hvad betyder det?

"Det betyder, at de forventer en bil, der passer 150 pct. til deres smag og drømme. Det er som at tage et stykke papir og tegne en tegning - den er unik hver gang. Sådan er vores 'Bespoke' individualiseringsprogram. Så længe det ikke kommer i karambolage med loven, virkeliggør vi kundens ønsker."

Kan ikke sammenlignes med Bentley

Bentley har aldrig bygget deres flagskib Mulsanne, uden at det har været omkring Mulliner-afdelingen for specielle ønsker. Gælder det også for en bil som Phantom?

"Jeg vil ikke sammenligne de to biler direkte, for vi går langt videre i vores tilbud til kunderne. Vi har 40.000 lakfarver i vores system, og alligevel sker det, at en kunde har et ønske om en farve, som ikke er i systemet. Så skaber vi den. Det mest berømte eksempel er farven fra en læbestift, men det kan også være et stykke af et slips. Bentley solgte 10.570 biler i 2017 - vi solgte 3362. Den maksimale kapacitet på vores fabrik er 4.000-5.000 biler, og vi kommer ikke længere op. Vi er ikke med i ræset om masseproduktion. Det er den centrale forskel på de to mærker."

Rolls-Royce Wraith
Rolls-Royce Wraith

Himlen i coupéen Wraith kan leveres med stjernehimmel, der skabes af LED-teknologi og kan efterligne himlen i den del af verden, du bor i.

Har I nogensinde leveret en standardbil?

"Nej. Enhver bil fra Goodwod er unik."

Hvad er leveringstiden på en ny bil?

"Det er svært at sige. Baseret på erfaringer fra de seneste år er det mellem seks og 12 måneder. Det omfatter de første møder, underskrivelsen af ordren, produktion og levering. Det sker med et tæt samarbejde mellem salgskonsulent og kunde; nogle kunder har beskrevet forholdet som familiært. Vore kunder er velkomne på fabrikken, og det gælder også, hvis de vil drøfte en detalje eller en farve med en designer. Vi ønsker at identificere og virkeliggøre vore kunders ønsker, og hvis det omfatter besøg på fabrikken, henter vi gerne kunden i lufthavnen og kører til fabrikken for et besøg. Du kan også selv hente din nye bil på fabrikken."

Du kan få mange flere gode historier i Bil Magasinet, som udkommer hver måned. Få de første 6 numre af Bil Magasinet direkte ind gennem brevsprækken. Prisen er kun 199 kr. Du sparer 220 kr. Læs mere om det gode tilbud lige her.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...