© Renault

Ny konkurrent til VW California

Hvis du vil nyde livet på landevejene i et minihus på fire hjul, men ikke lige kan se dig selv i Volkswagens nok så populære California, så har Renault nu kørt et alternativ i stilling.

25. august 2021 af Emma Steensen

Store drømme i små boliger

Renault har med deres nye Trafic Space Nomad, taget kampen op mod VW California om at give campingelskende danskere fire hjul under deres outdoor-drømme. 

De senere år er mange, både i Danmark og i udlandet, begyndt at drømme stort om at rykke rødderne op og flytte i små miniboliger med motor og drivlinje. Vanlife-livsstilen stormer frem og er både for dem som ønsker at leve nomadelivet permanent og for dem som bare vil prøve kræfter med det firhjulede liv på midlertidig feriebasis. 

Umiddelbart er det et snedigt tidspunkt for Renault at lancere en ny campervan, da efterspørgsel er enormt høj.

© Renault

Til kamp mod California

VW California har længe domineret markedet for nye campervans, men der er kommet en ny dreng i klassen, som er klar til at give den kamp til stregen. 
Renault Trafic Space Nomad er bygget i samme stil som California med pop-up tag, som udgør en sovekabine og har, sammen med sovepladserne i selve bilen, plads til op til fire sovende personer eller fem passagerer, hvis man vælger den store model, som har tre sæder, der kan forskydes, i stedet for varianten med tosæders bænk. Forsæderne kan drejes rundt 180 grader, så de vender mod passagerne. 

Af andet udstyr kan nævnes køkkenets to gaskogeblus, køleskab på 49 liter og en integreret vask. 

Veludstyret hele vejen rundt

Det franske firma Pilote, der bygger Renualt'erne om til campere, har både tænkt på den indvendige indretning og sikkerheden generelt. Blandt andet har de tilføjet et udendørs brusebad til udstyrslisten, og på sikkerhedsfronten er det både blindvinkelassistent, aktivt nødbremsesystem og advarsel mod vejbaneskift. 
Der er en del motorvarianter at vælge blandt, men alle ligger de med mellem 110-170 hk og fås både med manuel gearkasse og med automatgear. 

Renault Trafic Space Nomad er med andre ord et solidt bud på en konkurrent til California, men der mangler stadig vigtige detaljer om bilen - eksempelvis prisen, der naturligvis kommer til at spille en rolle, hvis Renault skal vippe VW af pinden på campermarkedet 

Renault'en kommer desuden kun til salg i fem europæiske lande, hvoraf Danmark er én af de heldige der for Trafic Space Nomad på vejene. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...