2019 Renault Clio hatchback front
© Automedia

Spionfoto: Der kommer store forandringer til den nye Renault Clio

Der er store forhåbninger til den nye Clio, som Renault er i fuld sving med at teste - læs alt vi ved om den kommende hatchback lige her

22. november 2018 af Erhvervspraktikant Alexander Christensen

Under kølerhjelmen

Renault Clio vil sandsynligvis komme med den mest kraftfulde version af den nye 1.3-liters motor, udviklet i samarbejde med Mercedes. 

Den producerer 150 hk, hvis ikke lidt mere. Dette vil give hatchbacken en teoretisk 0-100 km/t tid på omkring 8 sekunder. 

2019 Renault Clio hatchback side og bag
© Automedia

Det er uvist om Renault Clio kommer med en 1.5 dCi dieselmotor, men det er sandsynligt, da det stadig er et af de mest populære motorvalg. 

Dog er det blevet sagt, at den standard 0,9-liters turbomotor vil blive udskiftet med en ny og lidt mere kraftfuld 1,0-liters turbomotor.

Gearkassemuligheder vil fortsat inkludere 5- og 6-gears manuel eller dobbeltkoblingsgearkasse (EDC).

2019 Renault Clio hatchback side og front
© Automedia

Platform og design

Prototyperne vi har set indtil videre skjuler stadig meget. Akselafstanden vokser måske lidt i længden, men formen af bilen er stadig grundlæggende den samme som de tidligere modeller.

2019 Renault Clio hatchback bag
© Automedia

Ifølge Renaults designchef Laurens van den Acker vil der komme dramatiske ændringer i kabinen. En stor berøringsskærm i portrætstil vil dominere instrumentbrættet, og inkludere de nyeste applikationer.

Van den Acker har tidligere sagt at hans designteam er nødt til at arbejde på at lave fremtidige Renaults så tiltrækkende indeni, som de er uden på. Så forvent et stort spring i materialekvaliteter, som vil give interiøret en mere luksuriøs følelse. 

2019 Renault Clio hatchback sideprofil
© Automedia

Var der nogen der sagde hybrid?

For første gang i en Clio vil der være et mildt hybrid drivaggregat. Denne vil tage brug af en lille benzinmotor parret med et 48V strømsystem, og bidrage til at reducere brændstofforbrug og CO2-udledning. 

Renault-chefer har udelukket en plug-in hybrid version af Clioen indtil videre. Rygter siger dog at Renault forbereder et par dusin grønne biler, hvilket betyder at Clio måske får en hybrid version senere hen af vejen

2019 Renault Clio hatchback side og front
© Automedia

Hvornår kommer den på markedet?

Den næste generation af Renault Clio er sat til at få premiere på Geneva Motor Show i marts 2019, og vil konkurrere mod biler som Ford Fiesta, VW Polo og Seat Ibiza.

Den vil sandsynligvis blive tilgængelig for købere i midten af næste år.  En beskeden prisforhøjelse forventes i forhold til den udgående model, der starter ved 131.880 kr.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...