Renault Scenic elbil plug-in hybrid


© Renault

Renault genopliver navn med banebrydende elbils-hybrid

Den rummelige Renault Scenic er tilbage! Denne gang som en elbil, og endda udstyret med en hydrogen-brændselscelle.

21. maj 2022 af Frederik Hauschildt

Velkommen tilbage, Scenic

Den rummelige familiebil, Scenic, fik for bare dage siden dødsstødet af Renault – og allerede nu har det franske mærke planer om at genintroducere bilen. Denne gang foregår det dog i form af en avanceret form for hybrid ved navn Scenic Vision.

Her blandes ikke benzin- og eldrift, som i en 'normal' hybridbil. I stedet skal den elektriske drivline, som lånes fra Renault Megane, fodres af en brændselscelle, der kører på hydrogen, og altså ikke udleder noget.

Et lignende system har været brugt i begrænset omfang hos Mercedes tidligere, men Renault tør godt love, at konceptbilen her munder ud i en rigtig bil i 2024.

Renault Scenic elbil plug-in hybrid
© Renault

Imponerende rækkevidde

Man kunne spørge sig selv, hvorfor det er smart at have en indbygget rækkeforlænger, og ikke bare et større batteri. Svaret er dog simpelt: Opladningstid. Scenic's drivline er indrettet til udelukkende at køre på el fra batteriet i byen. 

Den elektriske drivline fra Renault Megane sparker fra sig med 218 hk, og kan med batteriet på 40 kWh trille cirka 300 km, før der kræves en opladning.

Til lange ture sluttes brændselscellen, der yder 16 kW, til, og rækkevidden forlænges yderligere. Præcise tal er endnu ukendte, men Renault siger, at en tur på 800 km, fx fra København til  Amsterdam, vil kunne klares med kun ét stop for brint.

Renault Scenic elbil plug-in hybrid
© Renault

Vildt design

Vi ser med den nye Renault Megane, at Renault ikke er bange for at gå nye veje rent designmæssigt. Alligevel tør vi godt sige, at Renault Scenic Vision endnu ikke er helt i den konfiguration, som den vil have til salg i 2024.

I interiøret er det eneste, der befolker gulvet et sæt stolper, der holder både armlæn og sæderne oppe. Der er desuden heller ikke noget instrumentbord, idet ratstamme og øvrig betjening stikker direkte ud af torpedovæggen.

Det udvendige design har mere til fælles med den nye Renault Megane – tag de stribede LED-elementer i for- og bagenden som eksempel på dette. 

Renault Scenic elbil plug-in hybrid
© Renault

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...