Trophy er tænkt som en rendyrket racer
Trophy er tænkt som en rendyrket racer© bilmagasinet.dk

Renaultsport Mégane i Genève

Renault vil afsløre top-Mégane på basis af Trophy-konceptbil i marts

9. januar 2009 af Carsten Nymann

Den udgående franske GTI, Renault Mégane R26, der senest kom i en særlig R26R-version, har opnået noget der ligner legendestatus i Europa.

Nu er Renault's motorsportsafdeling, Renaultsport, klar til at trylle med den helt nye, tredje generation Mégane, som straks har premiere hos danske forhandlere.

På den store biludstilling i Genève i marts vil Renault nemlig præsentere næste generation top-Mégane, som vil være baseret på konceptbilen Trophy, som vi så på Paris-udstillingen sidste år.

Det er nyhedstjenesten Edmunds.com, som mener at have insiderviden om den forestående lancering.

Den endelige bil vil således angiveligt få samme center-udstødning, frontparti og vildt udbyggede hjulkasser som Trophy-versionen på billederne her.

Som udgangspunkt baseres bilen på den flotte coupé-version af Mégane, men angiveligt overvejer Renault en fem-dørs GTI også.

Motoren i den nye bil vil være samme 2-liters turbomaskine som i R26, blot vil ydelsen blive hævet med 20 hk, således at bilen yder 250 hk.

For at overføre kræfterne på fornuftig vis, vil bilen få nye forhjulshjulophæng og affjedring, der mindsker torque steer, store Brembo-bremser, et limited slip differentiale samt en tungere servostyring.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...