Renault 5 orange museum indenfor står stille


© Renault // Yannick Brossard

Er du i isolation? Så gå på Renault's museum hjemmefra

Er du forbudt at træde udenfor dit hjem eller er du fristet af at gå på opdagelse blandt klassikere og youngtimere, så anbefaler vi en virtuel rundtur i Renault's digitale museum

7. januar 2022 af Frederik Hauschildt

Tag på digital museumsrundtur

Hvis du er typen, der nyder et godt museum, så læs med her: Over december åbnede Renault for adgang til deres digitale museum med titlen 'The Originals', et digitalt museum, der strækker sig fra Renault's allerførste bil, til Formel 1-bilen fra 2006.

Hver model er skannet og omdannet til en digital 3D-model, hvorefter hver detalje er nøje gennemgået. Derudover følger også optagede lydeffekter af hver model, så man kan lytte til alt fra lyden af dørene til motoren.

Renault Fuego Turbo rød ovenfra laserskanning

Renault Fuego er én af de i alt 50 museumsbiler, som Renault har skannet og beskrevet i The Originals.

© Renault

Dybdegående detaljer

Hver af de 50 udstillede biler, udover at være flot visuelt repræsenteret, er også beskrevet i dybe detaljer. Historisk værdi, tekniske detaljer og små fun facts betyder, at du hurtigt kan blive Renault-ekspert, hvis du ikke er det i forvejen.

Vidste du for eksempel, at Renault 5 Turbo skulle bygges på tre forskellige fabrikker? Bilen startede i Flins, så i Heuliez og til sidst i Dieppe. Du kan læse mere om Renault 5 Turbo på The Originals, eller læse om vores køretur i en Renault 5 Turbo 2 lige her.

REnault 5 turbo rød fra siden i online museum
© Renault

Med tilhørende souvenir-butik

Som ethvert museum med respekt for sig selv, så er The Originals også udstyret med en souvenir-butik, hvor du kan købe dig fattig på vej ud. Her kan du købe alt fra modelbiler til iPhone-covers, perfekt som gadget til en bekendt Renault-tosse.

Renault planlægger at udvide museet med endnu flere biler - ved samme tid næste år skal repertoiret dække i alt 80 biler.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...