Bil Magasinet Alpine A110S hvid profil sol


© Bil Magasinet

Renault Sport skifter navn: Nu skal Alpine tilbage på banen

Fra den 1. maj 2021 skifter Renault Sport navn. Men hvorfor ændrer Renault navnet på deres sportsafdeling?

13. maj 2021 af Frederik Hauschildt

Renault Sport hedder Alpine

Renault har den 10. maj annonceret, at mærkets sportsafdeling, tidligere kaldet Renault Sport, skifter navn. Fra den 1. maj 2021 er det gældende, at alle Renault Sport biler skal kaldes Alpine, på samme måde som at mærket officielt skifter navn.

Vi så for første gang Renault's skift mod et større brug af Alpine-navnet, da mærkets Formel 1-hold skiftede navn til Alpine, frem for Renault. Naturligvis er denne udvikling forløbet af genopståen af Alpine, der fandt sted i 2017 med relanceringen af A110-mærkatet.

Renault Megane R.S. Trophy

Hvorvidt Renault Megane R.S. Trophy skal skifte logo eller navn er endnu uklart.

© Bil Magasinet

Okay men... hvorfor?

Det kan godt være, hjertet forstår hvorfor Renault Sport er kedeligt og Alpine er sjovt, men hvordan kan det være, at Renault skifter navnet på Renault Sport? Først skal vi kigge på, hvor Renault ellers har brugt Alpine-navnet. 

Allerførst blev navnet brugt af en uafhængig fabrikant, der i 1955 stiftede Alpine. I 1976 optog Renault Sport Alpine, og i 1995 blev den sidste bil med Alpine-mærkater bygget.

I 2017 blev mærket brugt på den nye A110, og navnet tilfaldt også en racerserie, der kørte i A110 Cup-racere

I januar 2021 annoncerede Alpine efter en restrukturering, at mærket skulle i mere vid brug, og fremover udelukkende ville bygge elbiler. Mærkatet har altså i nyere tid været brugt som en form for 'frisk start' for Renaults projekter. 

Ifølge Alpine's CEO, Laurent Rossi, har mærket også en lignende funktion i denne ombæring:

"Som en del af den mærkeorienterede reorganisering af Renault-koncernen, er det centralt at de individuelle enheder bærer Alpine navnet og forstår værdierne og ambitionerne af mærket. Alpine sigter efter at være et luksus-sports mærke, som er forrest inden for innovation og teknologi," siger Laurent Rossi.

Renault Megane R.S. Trophy Alpine A110

Skal A110 og Megane R.S. fremover være under samme tag?

© Alpine Cars

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...