Arka' hva!?! Renault overrasker med en ny model kaldet Arkana

Arkana er navnet på en ny SUV-Coupé, der skal konkurrere mod livstilbilerne fra de tyske prestige-mærker. Spørgsmålet er så, om den har det, der skal til?

23. september 2020 af Mikkel Thomsager

Mød Renault Arkana

Arkana er det mundrette navn på et helt ny Renault-model, der kommer til Danmark i første halvår af 2021. Det er en 4-dørs SUV-Coupé i stil med Audi Q3 Sportback og Mercedes GLC Coupé.

Arkana ligner en coupé-udgave af Renault Kadjar, men teknisk set deler den grundlæggende teknik med Renault Clio og Captur, hvilket afsløres af både kabine og motorprogram.

Arkana har kabine fra Captur

Den nye Renault Arkana fås i første omgang med den kendte 1,3 liters benzin-motor på 140 og 160 hk og den traditionelle hybrid, hos Renault kaldet E-TECH, men i den ledningsløseversion, som er forbeholdt hybrid-versionen af Clio. 

Renault har også præsenteret en E-TECH hybrid-versioner med ledning, som findes i både Captur og Megane, men i første omgang fås den ikke i Arkana.

Arkana-kabinen er derimod hentet fra Captur.

Renault Arkana kommer i 2021

Karrosseriets design er dog langt mere udfordrende og sporty, end Captur, Clio og Megane, og Renault lægger ikke skjul på, at biltypen skal konkurrerer med dyrere bilmærker, som Renault normalt ikke sammenligner sig med.

Renault meddeler, at Arkana kommer til Danmark i første halvdel af 2021, men ikke præcis hvornår, ligesom priserne endnu er ukendte.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...